QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Na Doubravce vzniklo nové parkoviště, nabízí desítky míst - FOTKY

11.05.2019 15:01

Řidičům v Plzni na Doubravce slouží nové parkoviště. Dokončené bylo v ulici Ke Svatému Jiří. Řidiči mají nově k dispozici hned několik desítek nových parkovacích míst.

IMG_5704_3
IMG_5704_3IMG_5697_1IMG_5698_2

Nové parkoviště v lokalitě nad loukami u sv. Jiří vyrostlo během posledních měsíců. Náklady přesáhly tři miliony. Nyní už řidičům slouží bez omezení.

"V průběhu měsíců března a dubna 2019 SVSMP realizovala výstavbu parkoviště v ulici Ke Svatému Jiří. Celkem tak vzniklo 51 nových kolmých parkovacích stání," říká Lukáš Hulec ze Správy veřejného statku města Plzně s tím, že tři místa jsou určená pro vozidla ZTP.

Úpravou prošlo také okolí nového parkoviště. "Součástí stavby byla i oprava stávajícího chodníku, nové veřejné osvětlení a výsadba 17 kusů nových stromů," dodává Lukáš Hulec. Stavba vyšla celkově na zhruba tři a půl milionu.

Na území čtvrtého plzeňského obvodu tak vzniklo za poslední dobu další poměrně rozsáhlé parkoviště. Ve druhé polovině loňského roku nechalo město spolu s obvodem vybudovat nová parkovací místa v Lobzích u Revoluční ulice. Tam parkoviště nabízí také skoro 50 míst a vyrostlo mezi ulicemi Revoluční a Pod Vrchem. Celkem vyšlo na zhruba 6 milionů. Bezmála třemi miliony přispěl obvod, zbytek pak dalo město.

FOTO: SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT