Hlavní obsah

Slováci ve druhém duelu padli. Němci zlomili Brity, vítězí i Lotyšsko, Švýcarsko a Dánsko

Bratislava/Košice
Aktualizováno

Slovenští hokejisté podlehli ve druhém utkání na MS Finům 2:4. V dalším utkání košické skupiny A Dánsko v utkání plném zvratů vyhrálo nad Francií 5:4 po samostatných nájezdech, Německo si poradilo s nováčkem Británií (3:1). Švýcaři si ve skupině B v Bratislavě s chutí zastříleli, do sítě Itálie nasázeli devět branek a vyhráli 9:0. Lotyšsko zvítězilo nad Rakouskem 5:2 a Češi si poradili s Nory 7:2.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Fin Juhani Tyrvainen (21) a Slovák Patrik Koch.

Článek
Fotogalerie

Švýcarští hokejisté deklasovali při vstupu do mistrovství světa v Bratislavě Itálii 9:0, třemi brankami a jednou asistencí k tomu pomohl útočník Kevin Fiala z Minnesoty. Brankáři Retu Berrovi stačilo k čistému kontu 19 úspěšných zákroků. Švýcaři už po úvodním dějství vedli 4:0.

V dalším utkání skupiny B hokejisté Lotyšska zdolali Rakousko. Gólem a třemi asistencemi k výhře přispěl útočník Rudolfs Balcers z Ottawy. Lotyši rozhodli mezi 41. a 48. minutou, kdy díky třem gólům získali vedení 4:1.

Dánové porazili ve svém úvodním zápase v Košicích Francii 5:4 po samostatných nájezdech. Duel základní skupiny A rozhodl útočník Frederik Storm, který se gólově prosadil i v normální hrací době. Francie dokázala třemi góly ve druhé třetině otočit stav z 1:2 na 4:2, nakonec však získala jen bod.

Němci udolali Velkou Británii 3:1. Favorit rozhodl až dvěma góly v rozmezí 84 sekund třetí třetiny, kdy si proti nováčkovi elitní kategorie vypracoval rozhodující náskok. Dvě asistence si připsal Matthias Plachta, gólově se prosadila i hvězda Edmontonu Leon Draisaitl.

Na závěr hracího dne Slováci podlehli Finům, kteří s šesti body vedou skupinu A. Hrdinou utkání se stal teprve osmnáctiletý útočník Kaapo Kakko, který vstřelil tři branky a s pěti góly vede tabulku střelců turnaje.

MS v hokeji:
Skupina A (Košice):
Dánsko - Francie 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 20. a rozh. nájezd Storm, 20. M. Lauridsen, 36. Eller, 47. Jensen – 9. Bertrand, 25. Dame-Malka, 33. Fleury, 34. Claireaux
Německo - Velká Británie 3:1
Branky: 40. Seider, 51. Ehliz, 53. Draisaitl - 44. Hammond
Slovensko - Finsko 2:4
Branky: 11. Černák, 40. Marinčin - 17., 50. a 60. Kakko, 15. Lindbohm
Skupina B (Bratislava):
Švýcarsko - Itálie 9:0
Branky: 2., 24. a 42 Fiala, 8. Hofmann, 11. Martschini, 20. Praplan, 22. S. Moser,, 47. Loeffel, 50. Hischier
Lotyšsko - Rakousko 5:2
Branky: 16. Balcers, 41. Darzinš, 45. Abols, 48. Meija, 56. Kenins - 15. Raffl, 56. Herburger
O zápase ČR - Norsko

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články