Zidane odmítá komentovat Balovu budoucnost. Do jeho odchodu mi nic není, říká kouč Realu

Zidane odmítá komentovat Balovu budoucnost. Do jeho odchodu mi nic není, říká kouč Realu

Gareth Bale má v Realu velmi komplikovanou situaci. Nejspíš už s ním na San Bernabeu nepočítají už ani uklízečky a hráč prožívá nejspíše poslední chvíle v Madridu. To nepřímo potvrdil i kouč Bílého baletu Zinedine Zidane.

Bale přestoupil do Realu v roce 2013 po úspěšné sezóně v Tottenhamu a během šesti sezón ve Španělsku vyhrál La Ligu, Copa del Rey a čtyřikrát Ligu mistrů. Měl slabší i silnější chvíle, často byl ale zraněný a měl časté výpadky formy. V tom nejlepším ale patřil k tahounům Realu, zvlášť v loňském finále Ligy mistrů Bale zničil dvěma brankami Liverpool a zajistil Realu třetí ušatý pohár v řadě.

Tuto sezónu měl být nejlepším hráčem a plnohodnotně nahradit Cristiana Ronalda, který odešel do Itálie, to se mu ale ani zdaleka nedaří. Bale už v posledních zápasech nenastupuje v základní sestavě a údajně na tento tým naprosto rezignoval, někteří dokonce píší, že už ani nechodí na tréninky. Zidane jej proto ani nenominoval na nadcházející zápas.

Zda ale skutečně odejde? Nikdo jiný nic jiného nečeká. Není ovšem známo, kdo po něm sáhne, hovoří se o zájmu Manchesteru United. Přesto Zidane říká: "Nebudu jeho situaci komentovat. O něčem jsme spolu mluvili, ale to je jen mezi námi. Já jsem trenér týmu, mě zajímá především taktika a ne to, zda odejde nebo zůstane. V létě nás čeká přestavba a uvidíme, jak to vše nakonec dopadne," říká úspěšný kouč Realu. Nad odchodem tak stále visí malý otazník.