Kakko si v 18 letech podmaňuje MS! Je radost ho sledovat, ví Ramsay

Foto: iihf.com

12. května 2019, 13:52

Adam Bagar

(KOŠICE, od našeho zpravodaje) Kaapo Kakko. Přesně tohle jméno je zatím na světovém šampionátu v Bratislavě a Košicích nejčastěji skloňováno. Finský talent se blýskl už pěti góly. A po dvou hracích dnech vede tabulku produktivity i střelců.

To vše navíc v pouhých osmnácti letech a na svém prvním seniorském šampionátu. Hokejista TPS Turku, za které v této sezoně zapsal neuvěřitelných 43 bodů za 26 branek a 17 nahrávek, zářil už v prvním utkání na turnaji. K finské výhře 3:1 nad Kanadou přispěl dvěma góly.

„Povím pravdu, ani jsem nevěděl, kdo proti mě na ledě stojí. Ale když dal ve dvou utkáních už pět gólů, zřejmě je to výborný hráč.“

Ještě lepší představení předvedl v bitvě o první flek proti Slovensku. Naši sousedé sehráli po výhře nad Američany další dobrý zápas, jenže Kaapo Kakko byl opět fantastický. Fenomenální. Zaplněné Steel aréně ukazoval své šikovné ruce a potvrzoval pověst střelce zabijáka.

Pořádající tým složil hattrickem, který za stavu 3:2 zkompletoval trefou do odkryté klece. Na brněnskou oporu Marka Čiliaka vyzrál hned dvakrát. „Speciálně jsem se na něj nechystal. Dal tři góly, takže je fakt dobrý. Asi proto tady je, ne?“ hlásil zkušený slovenský brankář.

Slováci po prohře 2:4 litovali, že si na finského šikulu nedávali větší pozor. „Povím pravdu, ani jsem nevěděl, kdo proti mě na ledě stojí. Ale když dal ve dvou utkáních už pět gólů, zřejmě je to výborný hráč. Měli jsme si ho více všímat,“ přiznal obránce Ottawy Christián Jaroš.

„Je velice talentovaný a schopný hrát na té nejvyšší úrovni. Skvělé, jak se dokáže prosadit proti starším a zkušenějším hráčům.“

Slova chvály si Kaapo Kakko vysloužil také z úst slovenského trenéra Craiga Ramsayho. „Je fakt radost jej na ledě sledovat. Je velice talentovaný a schopný hrát na té nejvyšší úrovni. Skvělé, jak se dokáže prosadit proti starším a zkušenějším hráčům,“ chválil hvězdu šampionátu.

Kakko ve dvou utkáních nastřílel pět gólů a je zatím nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem turnaje. „To není špatné," usmál se Ramsay. Další šanci ukázat své umění bude mít Fin v pondělí proti Američanům, což pro něj bude mimořádně pikantní záležitost. Proč?

Pikantní souboj Hughese s Kakkem? Už v pondělí!

Proti sobě se postaví pravděpodobná jednička a dvojka letošního draftu NHL. Na jedné straně favorizovaný Jack Hughes. Na druhé Kaapo Kakko, který si svými výkony v Košicích říká o to, aby pozice jedničky připadla jemu. Rozhodne New Jersey, které má letos první volbu.

Foto: iihf.com

Ohlasy slovenských hráčů po porážce s Finskem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz