Zápas mezi Libiší a Meteorem Praha se sice vyznačoval bojovností a snahou obou týmů zvítězit, ale jejich střelecká nemohoucnost(domácí 3 a hosté 1 střela na branku) dlouho směřovala k tomu, že zápas dospěje do penaltového rozstřelu. Ten se nakonec nekonal protože o tom, že velmi důležité tři body zůstanou v Libiši rozhodl v 74. minutě s pokutového kopu domácí kapitán Macháček.

Do utkání lépe vstoupili hosté. Už v 6. minutě po Hankem zahraném rohovém kopu poslal přesnou hlavičkou na zadní tyči hosty do vedení Karel Holeček. 0 : 1. To však bylo za 90 minut jediné přímé ohrožení domácí branky. Ano, nebezpečných centrů a nepřesných pokusů ze střední vzdálenosti bylo víc(Zolotuchin, Kostka), ale k další brance nevedl ani jeden. Domácí si také moc příležitostí nevytvořili. Tu největší z 27. minuty společně odvrátili Šrámek se Schulzem. Ale 34. minutě se už mohli radovat. A tak jako jejich soupeř z Prahy i oni skórovali po rohovém kopu, který zahrával z pravé strany Šobr. Tísněný Šrámek na míč nedosáhl, zato na zadní tyči důrazný Macháček ano. 1 : 1. Tímto výsledkem i skončil první poločas.

Co se týká hry, byl druhý poločas podobný tomu prvnímu. Jen branka padla pouze jedna. Té ještě v 63. minutě předcházela tutovka Zolotuchina, jenž v pokutovém území domácích po přihrávce od Sůry netrefil míč. A tak se radovali domácí. Svoji druhou a také vítěznou branku v zápase po předchozím odpískaném faulu Frohny ve vlastním pokutovém území ji v 74. minutě z nařízené penalty vstřelil opět Macháček. 2 : 1. Ač byla herní převaha hostů v závěrečných minutách zřetelná, překonat obětavě hrající domácí mužstvo se jim už nepodařilo. K získání lepšího výsledku totiž mimo snahu scházela větší přímočarost, přesnost, nápaditost a důraz v osobních soubojích i zakončení. Bez těchto atributů se vyhrávat nedá.

 

TJ Sokol Libiš – FK Meteor Praha VIII 2 : 1(1 : 1)

Branky: 34., 74 p.k. Macháček – 6. Holeček

ŽK: 3 – 1

R: Vnuk J. – Matoušek L., Radina M.

DS: Hanzal J.

Diváci: 100

 

FK Meteor Praha VIII, z.s.

ŠrámekSchulz, Havel, Frohna, SůraFrantl – Zolotuchin(77. Junek), Hanek, Holeček(70. Budějský), Ezeala – Kostka. Trenér: J. Tichai.

ps