OBRAZEM: Spolek Inlineskating.cz zahájil na Zanádraží sezónu kolečkového bruslení v Ústí
Zahájení sezóny kolečkového bruslení v Ústí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Poslední dubnovou neděli zaplnili zónu za hlavním vlakovým nádražím začínající i zkušení in-line bruslaři. Spolek Inlineskating.cz v Ústí zahájil před svou prodejnou se servisem nadcházející sezónu. 

„Zázemí obchodu, servisního místa a půjčovny bruslí se proměnilo v útočiště všech sportovních nadšenců, kteří se sešli, aby společně otestovali novinky společnosti K2, která od deseti hodin dopoledne nabízela bezplatné vypůjčení bruslí z pojízdné dodávky se sto padesáti páry bruslí,“ uvedl předseda spolku Ondřej Thor.

Začínající bruslaři během bohatého programu využili rad a dovedností zkušených instruktorů spolku InlineSkating.cz. Návštěvníci akce ocenili swingovou hudbu od DJ FeFeho, a o ukázkovou show se postaral  zástupce České freestylové asociace Tomáš Brandejs, který předvedl některé z pokročilých freestylových technik. „Časy, kdy kolečkové bruslení bylo pouze o pohybu vpřed, jsou dávno pryč. Na kolečkových bruslích se dnes dají dělat úžasné věci. Nejen, že se jezdí závody na rychlost, ale právě freestyle je zaměřený na různé slalomy, triky a práci s pohybem na bruslích. Něco jako balet na ledních bruslích," zmínila Marta Křížová, koordinátorka kroužků spolku Inlineskatig.cz.

„Od dubna jsme rozšířili a vylepšili nabídku našich zájmových kroužků pro děti. Kromě kroužku zaměřeného na speed bruslení, máme také freestyle kroužek, kde podobné věci, jako předváděl Tomáš Brandejs, učíme. Kdo se chce ve své technice zdokonalovat, určitě si přijde na své, nicméně pokud si chtějí děti jenom tak zablbnout na bruslích i takové kroužky máme,“ dodala sympatická slečna.

Samotní instruktoři spolku Inlineskating.cz se ve svých schopnostech neustále zlepšují. „Rádi bychom tento sport přiblížili co nejvíce lidem, zároveň jim chceme dávat kvalitu, proto spolupracujeme s jedním z nejlepších výrobců bruslí v České republice a zároveň jsme jako jediní bruslaři v Ústeckém kraji hrdými držiteli certifikátu Trenér 3.třídy a Trenér kolečkového rychlobruslení 3. Třídy, což je v tuto chvíli nejvyšší bruslařské vzdělání," doplnil hrdě Ondřej Thor.

Soukromé hodiny s instruktorem bruslení je možné si dohodnout přímo v obchodě InlineSkating.cz na Zanádraží, kde si leze prohlédnout jak se brusle na freestyle a speed závodění liší. Otevřeno mají každý den dopoledne od 10 do 12hodin a odpoledne od 13 do 20 hodin.

Fotogalerie

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru