Život top manažerů může být obtížný a osamělý (2/2): Co s tím

V předchozím článku jsme viděli, že pro vrcholové manažery může být jejich práce velmi strestující. Mohou být najednou obklopeni lidmi, kteří jim neříkají pravdu, protože se bojí oznamovat špatné zprávy.

Ilustrační snímek

To může vést k pocitu, že nemohou nikomu věřit. Jsou pak pořád ve střehu, což je reakce mnoha top manažerů. Jejich osamělost a izolovanost pak zvyšuje riziko, že začnou být paranoidní.

Jak se mohou vrcholoví manažeři vyrovnat s touto osamělostí a nestat se obětí negativity, kterou si do nich ostatní často promítají? Podle webu management-issues.com, který čerpal z webu obchodní školy INSEAD, mohou udělat následující:

Vědomí rizik

Je důležité mít na paměti, že i vrcholoví manažeři mají své slabiny, o kterých sami nevědí – mají slepá místa. Jejich pozice pro ně navíc představuje obrovskou emoční zátěž. Pro nové lidi v roli top manažera proto může pomoci mentoring.

Síť podpory

Je pravděpodobné, že vrcholoví manažeři nechtějí ubíjet své rodiny a přátele nekonečnými hovory o svých profesních strastech a starostech. Proto by si měli vytvořit podpůrnou síť, v níž se budou moci podělit o své starosti a případně také požádat o pomoc.

  • Mohou se setkávat s lidmi na stejných pozicích, typicky na konferencích nebo školeních pro top manažery. Tam si mohou najít ty správné lidi, kteří zároveň nejsou jejich podřízenými.
  • Mohou si také zaplatit konzultanta nebo kouče, kteří jim poskytnou bezpečný prostor pro diskusi o výzvách, kterým čelí. Kromě toho jim mohou tito lidé zvenčí poskytnout upřímnou zpětnou vazbu.

Vděčnost

Vyjádřením vděčnosti lidem kolem sebe může mohou top manažeři zpomalit proces izolace. Vděčnost je mocný nástroj. Podporuje prosociální chování a zároveň pocit sounáležitosti. Pomáhá také vytvořit kulturu, ve které se lidé nebojí vyjádřit nesouhlas, když je to žádoucí a pro dobro věci.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues

Články v sérii

Aktuální

Život top manažerů může být obtížný a osamělý (1/2): Příčiny

Aktuální

Život top manažerů může být obtížný a osamělý (2/2): Co s tím