V Plzni se bude v pondělí večer demonstrovat za demokracii

V pondělí od 18:30 na náměstí Republiky "u andělíčka" navážou organizátoři na předešlou demonstraci za nezávislost justice z 29. dubna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zároveň se rozhodli rozšířit téma demonstrace jako boj za všechny stavební kameny demokraticky uspořádané společnosti, jako jsou veřejnoprávní média, Senát PČR nebo BIS. Ústředním tématem však zůstává, stejně jako v dalších 126 městech a obcích, demonstrace za nezávislost justice. "Stejně jako pro Milion chvilek pro demokracii je pro nás nepřijatelné, aby stát vedl trestně stíhaný premiér. Chceme, aby se mohl on i jiní popřípadě očistit ve spravedlivém soudním procesu," říká za organizátory Václav Cinádr.

"Chceme ukázat, že jsme po celé zemi v pohotovosti. Nepožadujeme bezpodmínečné odstoupení ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Budeme ale bedlivě sledovat každý její krok. Nechceme avizované překotné změny v justici, které budí pochybnosti svou možnou účelovostí. Případná nutná reforma ať je v propracované verzi součástí příštích volebních programů politických stran a po volbách do Poslanecké sněmovny může nová vláda schválit dobře promyšlené změny. Rozhodně ne teď, kdy je premiér země trestně stíhaný," pokračuje Cinádr.

Tentokrát na demonstraci vystoupí i plzeňští zástupci demokratických parlamentních stran: Martin Baxa (ODS), Pavel Bosák (Piráti), Aleš Hess (ČSSD), Petr Náhlík (KDU-ČSL), Ladislav Nový (STAN), Richard Pikner (TOP 09). Vystoupí také zástupci Rekonstrukce státu Jan Pechar a za Transparency International Jiří Petrásek. Za uměleckou sféru vystoupí muzikálový herec DJKT Radek Antonín Shejbal a režisér a dokumentarista Bohdan Bláhovec. Moderování se ujme středoškolský učitel Antonín Kolář.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.05.2019 06:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka