V táborech Zlína, Baníku i Boleslavi větří, že by vytoužený útočník mohl přijít z Opavy

V táborech Zlína, Baníku i Boleslavi větří, že by vytoužený útočník mohl přijít z Opavy

Kolem některých tuzemských střelců je rušno. Samozřejmě jsou spojováni se zájmem Sparty či Slavie, což ale není zatím případ třicetiletého útočníka Opavy Tomáše Smoly. Ten zažívá velice dobrou sezónu, ale podle zákulisních informací nehodlá u slezského celku pokračovat. O budoucnost se však obávat nemusí, neboť kromě několika zajímavých českých adres se o jeho služby údajně uchází i dva kluby z polské Ekstraklasy.

V Opavě stále doufají, že jej udrží. Vedení klubu chtělo spolupráci prodloužit ihned potom, co bude jisté, že se Opava v české nejvyšší soutěži udrží. Problém je však v tom, že díky svým dobrým výkonům vzbudil pozornost celé řady zájemců. Fanoušci by mu zcela jistě neodpustili, kdyby odešel do Baníku. Touto cestou se již vydal Kuzmanovič a u příznivců Opavy to stále rozházené.

Ve hře je ale například i Slovácko, Mladá Boleslav či Zlín. Samotný hráč se prý rozhoduje pro změnu vinou faktu, že v barvách slezského celku necítí ekonomickou jistotu. K přestupu mohlo dojít již v zimě, ale Smola nakonec vykázal loajalitu dohrát sezónu v Opavě.

„Dohodli jsme se, že záležitosti kolem Tomáše nyní nebudeme komentovat. Buse to řešit, až se Opava zachrání. Tomáš pro to udělá maximum“ nechal se slyšet hráčův agent Martin Štěpanovský. Na zvážení je možnost okusit i vyletět za hranice rodné země, neboť se o jeho služby uchází i dva celky z polské nejvyšší soutěže.