Hlavní obsah

Legendární běžec na lyžích Bauer povede reprezentaci. Jenže ne českou

Bývalý vynikají běžec na lyžích Lukáš Bauer bude od příští sezony zastávat funkci trenéra mužské reprezentace. Nikoliv však té české, působit bude u sousedů v Polsku. K tomu bude dál šéfem laufařskému eD system Bauer Teamu. „Pro mě to je velká výzva a jsem moc rád, že se podařilo najít smysluplné spojení s mým týmem, bez toho bych nemohl nabídku přijmout," uvedl Bauer v tiskové zprávě pro média.

Foto: eD system Bauer Team

Bývalý vynikající běžec na lyžích Lukáš Bauer povede polskou mužskou reprezentaci.

Článek

Bauer v minulé sezoně fungoval v pozici ředitele i šéfa servisu v laufařském týmu, teď jej ale čeká novinka. Vyzkouší si roli reprezentačního trenéra. Své působení ovšem nespojil s českými běžci, připravovat bude Poláky. Ti dostanou v určitých věcech i přednost před eD system Bauer Teamem.

"Je mi ale jasné, že v zimě nepůjde zvládnout dohromady obě pozice v takovém rozsahu jako letos. Během sezony proto organizační věci kolem laufařského týmu přestoupí na někoho jiného. Pořád ale zůstávám jeho šéfem a jsem za něj kompletně zodpovědný," zdůrazňuje Bauer. "Pro mě bude přes zimu prioritou účast na závodech Světového poháru s polskou reprezentací, měl bych ale stihnout i zhruba třetinu laufů. Tým každopádně zůstává nadále špičkově zajištěný a fungovat bude prakticky stejně jako dosud," dodal s tím, že první společné soustředění obou týmů se uskuteční příští týden v Orlických horách.

Foto: eD system Bauer Team

Legendární běžec na lyžích Lukáš Bauer povede mužskou reprezentaci. Ale ne tu českou.

Polské lyžaře by měl trénovat tři roky, smlouvu podepsal do olympijských her v Pekingu. „Seniorský reprezentační tým Polska čítá aktuálně čtyři muže, jsou tam i dva závodníci do 23 let. Mým cílem je postupné budování a zkvalitnění týmu, jehož nejvýraznějším členem je momentálně sprinter Maciej Starega, který dokáže bodovat ve Světovém poháru. Je ale třeba současně řešit, kdo přijde po něm. Já budu zodpovědný za kompletní přípravu týmu a k ruce budu mít polského asistenta," prozrazuje Bauer.

Reklama

Související témata: