Chrudimské noviny Politické šachy ve vedení technických služeb

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Politické šachy ve vedení technických služeb

Chrudim – Po zvolení nových politických subjektů do vedení města, dalo se očekávat zemětřesení v nejrůznějších dozorčích radách společností, jež radnice spravuje. Po nesnesitelném tlaku byl de facto donucen k rezignaci šéf Chrudimské besedy Jiří Kadeřávek, na svém posledním jednání odvolali městští radní také jednatele technických služeb.

Jde o postup zcela normální a liché jsou proto zkazky, že politické špičky nic takového nechystají. Diskutovat lze maximálně o způsobu, který radní zvolí. V případě Kadeřávka šlo bezpochyby o jednání za hranicí slušného chování.

Dnes již bývalí jednatelé a členové dozorčí rady technických služeb si naopak nemohou stěžovat prakticky na nic. Ke 30. dubnu skončil ve funkci jednatele Ivan Pištora, Roman Málek a Petr Kopecký. Z dozorčí rady byli odvoláni Roman Ratica, Jiří Císař, Petr Steiner a Milan Stehlík.

Na místo jednatele dosadili radní bývalého městského zastupitele za SNK – ED Josefa Lörincze. Toto jmenování však prý se samotnou stranou někdejšího starosty Petra Řezníčka nikdo nekonzultoval.

V dozorčí radě nově zasedne bývalá městská zastupitelka za ČSSD Ilona Jeníčková, bývalý městský zastupitel za Hnutí ANO 2011 a letitý šéf technických služeb Miroslav Skokan, úřednice Jaromíra Skřepská a, překvapivě, též duchovní otec spolku „Hurá na výlet“ Tomáš Martinek.

Jakub Valenta

Reklama