Sněhová show klauna Slavy Polunina bude poprvé v Praze

  15:31aktualizováno  6. prosince 17:20
Světově proslulý ruský umělec a klaun Slava Polunin uvede v pražském Divadle Hybernia svou Snowshow. Představení, které získalo dvacet mezinárodních ocenění a sklidilo úspěch u milionů diváků z celého světa, bude mít v Česku jen pár repríz.

Slava’s Snowshow | foto: Ticketportal

Show

Slava Polunin SNOW SHOW

Divadlo Hybernia, nám. Republiky 4, Praha 1 nám. Republiky 4

4. 3. 2020

Divadlo Hybernia, nám. Republiky 4, Praha 1 Praha

Koupit vstupenky

Poetická Snowshow okouzluje diváky bez rozdílu národnosti, víry či věku už od roku 1993. Spontánní a magický žánr představení balancuje na hranici možného. Diváci jsou od začátku vtaženi do světa dětských zázraků a hledištěm zní salvy smíchu.

Představení Slava’s Snowshow získalo vice než dvacet mezinárodních ocenění, včetně ceny Laurence Oliviera za nejlepší zábavný program, ceny Drama Desk či nominace na cenu Tony Award.

Časopis Variety napsal, že Snowshow Slavy Polunina je pro klaunské představení tím, čím je Cirque do Soleil pro cirkus.

Odzbrojující parta rozverných klaunů zavede diváky na dechberoucí dobrodružství, kde se bezuzdná bláznivá klauniáda střídá s okouzlujícími, jemnými až zádumčivými momenty, aby nakonec dospěla do proslule strhujícího finále.

Autor představení Slava Polunin je nejuznávanějším žijícím klaunem a zakladatelem společnosti Slava’s Fools Unlimited. 

Získal ocenění v Rusku, Španělsku, Skotsku i Anglii a jeho Sněhová show náleží ke klasice 20. století. 

Na otázku, jak těžké je nést na bedrech břímě světového věhlasu, obvykle odpovídá, že není velký problém slávu unést, ale udržet si ji. Možná proto do jeho života nepatří nepřipravenost. Všechno co dělá, je pečlivě a do detailu promyšlené a uvážené, jakkoli bláznivé, nevypočitatelné a dobrodružné se to může zdát. Má-li před sebou nějaký cíl, je precizní, puntičkářský a naprosto nesmlouvavý.

„Mám neobyčejné privilegium spatřovat každý večer tisíce šťastných tváří,“ říká Slava Polunin.

„Rád zůstávám po představení ještě chvilku v divadle, diváci odešli, ale mihotavá záře jejich úsměvů ve ztemnělém sále ještě probleskuje. Dopřávám svému sluchu, aby ještě jednou prožil ty šepoty, rytmy, slyšitelné výdechy blaženosti i lítosti, které zde dosud přebývají,“ dodává.

Do Česka Slava Polunin přijíždí vždy rád. Má tady spoustu přátel včetně Bolka Polívky, znal se s Borisem Hybnerem a přátelí se dál s jeho dcerou Vandou, která se Snow show aktivně účastní.

Doporučené akce

Vstupenky nabízíme ve spolupráci s Ticketportal.cz