bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musím se ve všem zlepšit, ví Mrázek a vyhlíží další obrat

13. května 2019, 10:05

Tomáš Zatloukal

Už to zvládli proti Washingtonu. Poté co prohráli úvodní dva mače, sérii zvrátili ve svůj prospěch. Teď borci z Caroliny chtějí povstat proti dalšímu favoritovi a zastavit Boston na cestě do finále Stanley Cupu. "Už jsme v takové situaci jednou byli. Jedeme teď na domácí led a víme, že tam umíme vítězit a že tam můžeme sérii srovnat," míní český gólman Petr Mrázek.

Mrázkovi, stejně jako celému mančaftu, start finále Východní konference nevyšel.

Tak prosté to konstatování je. Z 52 střel dostal za dva zápasy deset gólů a sám uznává, že některé rozhodně padnout nemusely.

"Třeba tu střelu od Matta Grzelcyka jsem měl mít," litoval, že nelapil pokus z velkého úhlu z 16. minuty nedělní partie. Boston se tak lacino dostal do vedení, poté přidal ještě pět dalších tref a soupeře deklasoval.

Mrázek byl na sebe přísný, kritizoval svůj výkon. "Musím příště prostě zastavit více puků než dnes. A také se musím naprosto ve všem zlepšit."

Neschovával se za fatální chyby obrany, ani nevyzdvihoval svůj báječný zákrok hokejkou proti střele Toreyho Kruga. "Musíme se oklepat z porážek a myslet na další mač, " zavelel.

Podívejte se na brilantní zákrok Petra Mrázka:

 

Jeho statistiky po čerstvé prohře utrpěly, úspěšnost zákroků klesla pod 90 procent, průměr vyšplhal ke třem gólům. I proto se objevují hlasy, že by měl mezi tři tyče zamířit opět Curtis McElhinney. Pětatřicetiletý veterán, jemuž se podařilo famózně zastoupit českého kolegu v sérii s NY Islanders.

V dosavadním průběhu play off McElhinney nepokazil téměř nic a má úspěšnost 94,7 procenta. Opakovaně zažehnal selhání defenzívy, ukázal, že je na něj spolehnutí.

Kouč Rod Brind'Amour nechává brankářskou otázku otevřenou. Mrázek nemá nic garantovaného, byť to byl právě on, kdo výtečnými zákroky podpořil obrat série s Washingtonem.

Brind'Amourovi předvedl svou mentální odolnost i v druhém finále Východní konference, kdy si přál zůstat v brance. Ani po čtyřech inkasovaných brankách nechtěl odjet na střídačku.

"Samozřejmě jsem chtěl zápas dochytat," řekl zámořským novinářům. "Je to bojovník," smekl před ním trenér. Mrázek teď touží po stejné šanci, jakou dostal proti Washingtonu. Zase si dal za úkol pomoct zlepšenými výkony mezi třemi tyčemi ke zvrácení série.

Věří, že Carolina může Boston doma porazit. A chce být u toho.

Zlepšit se musí nejen on, ale také celý tým. "Dnes jsme Petrovi vůbec nepomohli. Bylo to z naší strany špatné utkání," uznal finský střelec Sebastian Aho. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.