Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

In-počasí má nový web

Po roce vývoje jsme dnes spustili nové webové stránky. Ty přináší nejen novou grafickou podobu, ale i mnoho nových a užitečných funkcí. Nové stránky ocení návštěvníci z mobilu, kterých už je v současné době téměř polovina. Stránky jsou nyní optimalizované pro všechna zařízení a snadno si tak můžete prohlížet informace o počasí i na mobilech. Rychlost načítání stránek jsme téměř zdvojnásobili.

Nejdůležitější sekcí na In-počasí jsou samozřejmě předpovědi počasí pro jednotlivé lokality. K těm se můžete dostat pomocí vyhledávání v záhlaví, katalogu nebo prostřednictvím mapy na úvodní straně. Předpovědi zahrnují nejen výstrahy na vítr nebo údaje o pocitové teplotě, ale i přehledné grafy shrnující vývoj počasí až na 10 dní. Vedle předpovědi počasí zobrazujeme také snímky z webkamer, data z blízkých meteostanic, informace o kvalitě ovzduší, časy východů a západů Slunce či Měsíce.

Výhled počasí
Výhled počasí nově zahrnuje ikonkový souhrn pod grafem, který dobře vystihuje vývoj počasí.

Celé In-počasí jsme napojili na naše systémy, které využíváme na platformě Ventusky. Díky tomu si můžete prohlédnout předpověď počasí pro jakékoliv místo na Zemi. Předpovědi počasí pro Českou republikou jsou kombinovány z několika numerických modelů tak, aby vždy co nejlépe odpovídaly vývoji počasí. Aktualizovány jsou každé tři hodiny a máte tak jistotu, že se vždy díváte na nejaktuálnější předpověď. Náš systém předpovědí sestavený na Ventusky slaví úspěchy po celém světě a nyní ho díky novému In-počasí můžeme naplno využívat i v České republice.

Výhled počasí
Díky napojení In-počasí na systémy z Ventusky nově zobrazujeme přesnější data z numerických modelů s vyšším rozlišením - zlepší se tak například předpověď srážek.

Mapy zobrazující data z numerických modelů, meteostanic nebo hlášení od uživatelů jsou interaktivní a můžete si na nich tak snadno zobrazit počasí přímo ve vaší lokalitě. Data sbíráme z více než 200 meteorologických stanic na našem území. Na stránce numerického modelu si můžete vybrat z více než 30-ti meteorologických vrstev, ukazující různé výškové hladiny a meteorologické veličiny.

Výhled počasí
Mapy zobrazující data ze stanic jsou nyní interaktivní - můžete si tak přiblížit přímo váš region a sledovat detailněji data z okolních stanic.

In-počasí vzniklo v roce 2006. Předchozí grafická podoba webu byla vytvořena v roce 2009 a dnes byla po 10-ti letech spuštěna nová verze. V příštích dnech určitě budeme pracovat na dalších vylepšeních. Doufáme, že budete nové stránky stále rádi navštěvovat a pomohou vám s plánováním každodenních aktivit.