Brněnský Siemens zhmotnil pojem Průmysl 4.0 digitalizací výrobního procesu a zkrácením produkčního času o 20%

Sewio, výrobce real-time lokalizačního systému (RTLS) pro digitalizaci pohybu uvnitř hal, dnes oznámil, že společnost Siemens Industrial Turbomachinery dosáhla snížení produkčního času o 20% díky nasazení lokačního sytému, který pomáhá ihned lokalizovat konkrétní z 2000 komponentů ve výrobní hale o velikosti necelých dvou hektarů.

Siemens vyrábí průmyslové parní turbíny, k jejichž kompletaci je třeba nalézt v daném časovém sousledu všechny z tisíců komponentů, které se nacházejí kdekoliv na ploše 18.000 m2. Papírové průvodky, které doposud doprovázely každou komponentu během její cesty výrobním procesem byly nahrazeny digitálními, tedy rozšířeny o sledovací zařízení (tzv. „tag“). Díky digitálním průvodkám získali pracovníci přehled o tom, kde a v jaké fázi výroby se daná komponenta nachází, a to s padesáti centimetrovou přesností.

Průměrný čas hledání potřebné komponenty se tak zkrátil ze 45 minut na patnáct, tedy o 66%. Celkově pak došlo ke snížení neproduktivního času a zkrácení produkční doby o 20%. Pracovníci Siemensu získali v reálném čase ihned dostupnou a napříč firmou jednoznačně platnou informaci o stavu výroby, navíc využitelnou pro interní i externí audity.

Lokalizační systém firmy Sewio byl dodán společností EPRIN a to včetně jeho integrace se systémem SAP WMS.

“Vybrali jsme společnost EPRIN pro jejich dlouhodobé zkušenosti s podobnými projekty a jejich agilnímu přístupu k vývoji digitální průvodky s použitím technologie Sewio, která nám přinesla požadovanou přesnost, nízké náklady provozu a zejména jednoduchou rozšiřitelnost stávající infrastruktury pro další inovativní projekty. Díky tomuto projektu jsme se staly lídry digitální inovace pro ostatní PG divize Siemensu mimo Českou republiku“, uvádí Michal Luffer, Správce výrobních systémů ve společnosti Siemens Industrial Turbomachinery.

“Úspěch projektu by nebyl možný bez využití naší 26ti leté zkušenosti z industriálního prostředí a úzké spolupráce se společností Simenens při vývoji integrace a nové aplikace. Vlastnosti Sewio RTLS a podpora ze strany firmy nám pak umožnila dodat celý projekt během šesti měsíců. Přesnost a spolehlivost jejich lokačního systému, a to i v náročném metalickém prostředí nás utvrzuje v naší volbě Sewia k nastartování skutečných digitálních inovaci našich zákazníků”, popisuje David Sedlák, Manažer produktového oddělení společnosti Eprin.

Celá případová studie dostupná v angličtině: https://www.sewio.net/customer-projects/siemens/

O společnosti Eprin

Eprin je systémový integrátor a lídr v oblasti automatické identifikace v celé České republice a Slovenské republice, nyní už i s celosvětovou působností. Jako efektivní a chytrá firma s tradicí se zaměřuje především na komplexní vývoj a implementaci řešení pro automatickou identifikaci, vývoj software na míru, poradenství, konzultace, servis a širokou škálu dodávek hardware.

Svoji pozici na trhu si firma Eprin buduje již od roku 1992. Tehdy byla známá především v oblasti obalů a způsobů označování zboží. Nyní je vnímána jako spolehlivý, silný a inovativní partner. Za dobu působení navázala četné partnerské vztahy s předními dodavateli moderních informačních technologií světových značek a stále si stanovuje motivační cíle, které především směrem k jejich zákazníkům přináší zvýšení kvality služeb a spokojenosti.

O společnosti Sewio Networks

Sewio Networks je výrobce real-time lokalizační systému (RTLS) určenému pro digitalizaci pohybu uvnitř hal který pomáhá firmám v oblasti intralogistiky, obchodu, sportu, zábavy a zemědělství. Systém je založený na širokopásmové technologii UWB a je dodáván společně se softwarem pro management a vizualizaci sledovaných objektů.

Partnerům a zákazníkům poskytuje přesné, spolehlivé a plně škálovatelné IoT řešení pro sledování objektů a jeho využití k získání procesní vizibility, zlepšování efektivity výroby, zjednodušení toků materiálu a zvyšování bezpečnosti. Sewio technologie je implementována zákazníkům prostřednictvím partnerské sítě čítající 70+ partnerů ve 30 zemích světa. Sewio bylo založeno v roce 2014 v Brně, dnes s pobočkami v Německu (Mnichov) a Francii (Lyon). Sewio má 20 zaměstnanců a zákazníky ve 37 zemích. Mezi zákazníky patří: Volkswagen, Budvar, Pirelli, Matador, TPCA, Škoda.

Sewio Networks v číslech

- Sewio technologii v současnosti používá 170 klientů v 37 zemích světa

- Sewio je implementováno sítí 71 partnerů ve více jak 30 zemích

- Tým Sewio Networks se skládá z 20ti zaměstnanců ve třech zemích světa (Německo, Francie, Česká Republika)

- Průměrná návratnost investice do lokačního systému Sewio v oblasti intralogistiky je jedenáct měsíců

Kontakt:

Petr Passinger

Sewio Networks

petr.passinger@sewio.net

Klíčová slova ČR-průmysl-počítače-firmy-Sewio Networks

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.