Tiskové zprávy  |  13.05.2019 11:51:49

Probíhá jedno z největších spojení daňově poradenských firem v ČR. Daňově poradenská část skupiny BDO a společnost Fučík & partneři se spojují

Poradenská část skupiny BDO se spojila se známou českou společností Fučík & partneři. Ta poskytuje klientům primárně daňové poradenství od roku 1995. Zúčastněné firmy v minulém období dosáhly konsolidovaných tržeb v hodnotě přesahující 300 milionů korun. Důvodem spojení bylo vzájemné posílení společností, které se v nabízených službách doplňují. Spojení vytvořilo tým přibližně 200 vysoce profesionálních odborníků vedených 14 partnery. Tato zásadní změna na českém trhu je prvním krokem v probíhající expanzi skupiny BDO v rámci českého trhu. Do budoucna se očekává, že současné spojení by mohl posílit další subjekt.

Daně a účetnictví v češtině, angličtině a němčině
Cílem spojení je vytvořit profesionální zázemí klientům využívajících služeb v oblasti daňového poradenství a účetnictví v českém, anglickém i německém jazyce. Zatímco BDO se primárně zaměřuje na poskytování služeb na českém trhu se zázemím globální sítě, Fučík & partneři mají historicky danou pevnou pozici na českém trhu s přesahem na německé společnosti. Jak stávající, tak nově příchozí klienti tak budou moci využívat služeb partnerů se zkušenostmi nejen na českém a německém trhu, ale i s dalšími státy světa.
„BDO poskytuje profesionální lokální i globální služby s využitím silné mezinárodní sítě. Tým společnosti Fučík & partneři má silné postavení na českém trhu s bohatými zkušenostmi pro německé klienty. My máme naopak zkušenosti s globálními klienty, a v tomto je přidaná hodnota pro obě firmy,“ uvádí Dana Trezziová, partner společnosti BDO.
„Jednání o spojení bylo nečekaně rychlé. Nepřineslo žádné závažnější problémy, které bychom museli zdlouhavě řešit. S BDO nás spojují stejné cíle a stejné hodnoty. Všichni máme svoji práci velmi rádi a chceme se nadále úspěšně rozvíjet,“ dodává Ivan Fučík, zakládající partner společnosti Fučík & partneři. Ta pro své klienty nabízí i služby v oblasti auditu. Tento typ služeb není součástí spojení, a pro klienty se tak nic nemění.

Využívání umělé inteligence, navýšení počtu zaměstnanců a spolupráce s vysokými školami
Výsledkem spojení uvedených společností bude mimo rozšíření jazykového zaměření expertních služeb také výrazná investice do IT procesů využívajících umělou inteligenci v oblasti účetnictví, mezd a daňových přiznání. Do budoucna je plánováno rozšíření počtu daňových a účetních specialistů, umožnění profesionálního růstu mladým partnerům, manažerům a dalším specialistům. BDO počítá s rozvíjející se spoluprací s vysokými školami a absolventy ekonomických, právních a technických fakult při jejich zapojení do profesionálního života.


O společnosti BDO:
Síť BDO poskytuje služby v oblasti auditu, účetnictví, daní, finančního poradenství a znaleckých služeb v oboru ekonomika. Celosvětově BDO tvoří jednu z největších sítí auditorských a poradenských společností. Zaměstnává více jak 80 tisíc odborníků a působí ve 162 zemích. Díky své globální působnosti zajišťují společnosti BDO přístup k odborníkům dle potřeb klientů a lokalitě jejich podnikatelských aktivit. Na českém trhu BDO působí od roku 1991. Se svými více jak 300 zaměstnanci a dlouholetou praxí se řadí k předním společnostem s tímto zaměřením v České republice. Zastoupena je zde společnostmi BDO Audit, BDO Tax, BDO Účetnictví, BDO Appraisal services, BDO IT, BDO Advisory a čtyřmi regionálními společnostmi. Jednotlivá odborná pracoviště poskytují své služby kromě Prahy hned v několika krajských kancelářích. Společnosti skupiny BDO působící v České republice jsou zřízeny v souladu s českými právními předpisy, jsou členem BDO International Limited (společnosti s ručením omezeným registrované ve Velké Británii) a jsou součástí mezinárodní sítě nezávislých členských firem BDO.
BDO je obchodní značka sítě BDO a každé členské firmy.

 

O společnosti Fučík & partneři:
Fučík & partneři jsou poradenská společnost, která svým klientům pomáhá podporovat a rozvíjet jejich aktivity již 25 let, a to v oblastech účetnictví, mezd, daní, auditů a podnikového poradenství. Pořádají vzdělávací semináře a jsou vydavateli pravidelného čtrnáctideníku z daňového a účetního prostředí. Přednáší na konferencích a účastní se odborných diskuzí. Partneři a manažeři společnosti se aktivně podílí ve vedení, zkušebních komisí a v odborných a metodických sekcích Komory daňových poradců ČR a Komory auditorů. Společnost je součástí mezinárodní sítě nezávislých poradenských kanceláří Praxity.


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688