Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Siniaková prohrála v Římě první set 1:6, nakonec ale postoupila

Kateřina Siniaková postoupila na elitním tenisovém turnaji v Římě do druhého kola. Světová jednička ve čtyřhře otočila zápas s patnáctou nasazenou Číňankou Wang Čchiang ve vítězství 1:6, 7:5 a 6:4.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Třiadvacetiletá Češka se v této sezoně v singlu trápí, jen v Praze před dvěma týdny se dostala alespoň do čtvrtfinále. A ani první vzájemné utkání s Wang Čchiang nezačala dobře.

V první sadě získala jediný gem a pak prohrávala ještě 2:4. Zpřesnila ale hru a po třetím mečbolu si proti světové sedmnáctce připsala letošní nejcennější výhru ve dvouhře. V dalším kole Siniaková narazí buď na Rusku Darju Kasatkinovou, nebo na Irinu-Camelii Beguovou z Rumunska.

Na antuce v Římě se představí v příštích dnech ještě další čtyři české tenistky: nasazenou dvojkou je Petra Kvitová, čtyřkou Karolína Plíšková a vzájemný duel odehrají Barbora Strýcová s Markétou Vondroušovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestry Williamsovy vstoupily do turnaje v Římě výhrou

Po sobotním triumfu na antuce v Madridu dál vítězí Strýcová se Sie Šu-wej. Česko-tchajwanská dvojice v Římě přehrála 6:4, 6:1 Desirae Krawczykovou a Maokoto Ninomijaovou. Deblová soutěž naopak skončila pro Karolínu Plíškovou, jež neuspěla po boku Němky Julie Görgesové.

Ve druhém kole na sebe v Římě narazí sestry Serena a Venus Williamsovy. Serena po dvouměsíční pauze vyřadila Švédku Rebeccu Petersonovou, Venus postoupila přes Elise Mertensovou z Belgie.

Sestry se spolu na okruhu WTA utkají pojednatřicáté v kariéře, na evropské antuce spolu nehrály takřka 17 let a v Římě na sebe narazí poprvé po dvaceti letech. Mladší ze sesterského dua, sedmatřicetiletá Serena, vede vzájemnou bilanci 18:12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články