Most se po špatném startu probudil, Olomouci pak nasázel sedm gólů v řadě
Foto: MLMK
Sport

Most - Zatímco před čtrnácti dny vstoupil Most do utkání Superligy malého fotbalu s Jihlavou skvěle, aby nakonec skončil s prázdnýma rukama, tuto neděli mělo utkání 14. kola s Olomoucí přesně opačný průběh.

To ale ve 14:00, kdy střetnutí na hřišti 11. ZŠ Most začínalo, nemohl nikdo z přítomných tušit. K utkání s aktuálně sedmou Olomoucí nastoupil průběžně pátý Most ve složení Bíro Ondřej "C" - brankář, Aschenbrenner Miloslav, Boček Martin, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Macko David, Matyáš David, Polák Jakub, Popelka Vít a Salák Michal.

Hosté z Moravy se Severočechům postavili v sestavě Běhalík Jaroslav "C" - brankář, Čapek Michal, Hořava Patrik, Kaďorek Lukáš, Michejda Vojtěch, Pešák Marek a Tögel Jan.

A byli to právě hosté, kdo velmi záhy otevřel skóre zápasu. Již ve třetí minutě vyplul za mosteckou obranou osamocený Patrik Hořava, který po asistenci Marka Pešáka první rozvlnil síť tentokrát v bráně působícího Ondřeje Bíra. Když se k Hořavovi po podařené individuální akci přidal o sedm minut později jeho spoluhráč Jan Tögel vypadalo to s nadějemi mosteckých všelijak. Stejně jako mají ale mostečtí reprezentanti nepochopitelnou schopnost prohrát i velmi dobře rozehraná utkání, dokáží v sobě často vydolovat až netušené rezervy.

Most na nepříznivý vývoj zareagoval drtivým tlakem a permanentní obléhání olomoucké svatyně začalo nést své plody. Již o dvě minuty později odpověděl prvním mosteckým gólem Stanislav Levý po nahrávce Davida Macka. V sedmnácté minutě již bylo srovnáno – přesně mířil Vít Popelka po asistenci Martina Bočka. A když sedm minut před koncem poločasu rozehrál chytře roh Michal Salák na přesně pálícího Martina Bočka, byli to najednou domácí, kdo vedl a určoval ráz zápasu. Přes občasné šance na obou stranách se až do půle již nic nestalo a do šaten tak šla obě mužstva za stavu 3:2 pro domácí.

Druhý poločas, ta část zápasu, ve které už Most rozdal hromady bodů, tentokrát začal z pohledu domácích skvěle. Stejně jako v první polovině skóroval jako první z domácích Stanislav Levý po asistenci Daniela Kasala. Již na 5:2 pro Most zvyšoval Michal Salák po nahrávce Víta Popelky. Ve čtyřicátépáté minutě již svítilo na ukazateli 6:2 pro Most – mezi tři tyče mířil Vít Popelka po asistenci Davida Matyáše. O dvě minuty později se skutečně mimořádnými individuálními dovednostmi prezentoval tentokrát skvěle hrající Daniel Kasal a zvýšil již na 7:2 z pohledu domácích. Asistencí mu k tomu přispěl Michal Salák, který tak byl společně s Vítem Popelkou nejproduktivnějším hráčem tohoto utkání. Most tak dokázal na dva olomoucké góly zareagovat šňůrou sedmi zásahů a ukázal tentokrát svou lepší tvář. Na konečném pozitivním vyznění střetnutí nic nezměnil ani korigující zásah Michal Čapka po přihrávce Patrika Hořavy.

Most si tak po výhře 7:3 připsal tři body a opevnil se na pátém místě tabulky. Za střetnutím se krátce ohlédl i mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Paradoxně nám asi dva rychlé olomoucké góly prospěly, protože nás poměrně rychle probudily a kluci byli přinuceni začít makat na plné obrátky. Od našeho prvního zásahu bylo vidět, jak si za výhrou jdeme. Sestavu jsme měli opět velmi silnou, byť na můj vkus možná až moc ofenzivně laděnou, a byla by určitě škoda to doma nezúročit a nezískat tři body“ uvedl Benda.

„Přesto bych si dovolil vyjádřit skromné přání a požádat mé hráče alespoň o jeden klidný zápas, kdy dáme první gól, další budou následovat a soupeře vůbec nepustíme do zápasu“ dodal s úsměvem Benda.

„Přestaneme-li žertovat, tak je faktem, že výkyvy v naší hře jsou někdy až strašidelné. V jednom utkání dokážeme zároveň předvádět malý fotbal té nejvyšší kvality, stejně jako příšerné chyby a toto často vystřídáme několikrát za zápas. Myslím, že právě tato nestálost je

to, co nás zatím odděluje od těch úplně top týmů. Každopádně za zápas s Olomoucí patří klukům velký dík a nyní můžeme o dost klidněji vyhlížet další střetnutí, jímž bude zápas v Příbrami“ uzavřel Benda.

Jak uvedl mostecký trenér, v dalším kole se mostečtí představí 21. května v podvečer na hřišti průběžně poslední Příbrami.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru