Hledali jsme zbytečně moc nahrávek do prázdné branky, říká Simon po prohře s Ruskem

Čeští hokejisté na mistrovství světa poprvé prohráli. Rusům nedali ani gól a podlehli jim 0:3. Co bylo špatně, řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Sport útočník Domink Simon.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání Česko - Rusko před brankářem Patrikem Bartošákem. Zleva Jevgenij Dadonov, Filip Hronek, David Musil a Dominik Simon.

Momentka z utkání Česko - Rusko před brankářem Patrikem Bartošákem. Zleva Jevgenij Dadonov, Filip Hronek, David Musil a Dominik Simon. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Dominiku, jak budete hodnotit duel s Ruskem?
Pozitivně určitě ne, když jsme prohráli. Musíme se od toho odrazit, najít věci, co jsme dělali špatně, co jsme dělali dobře, a soustředit se zase na další zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hledali jsme zbytečně moc nahrávek do prázdné branky, říká Simon po prohře s Ruskem

Čím to bylo, že jste se v pondělí poprvé na turnaji nedokázali střelecky prosadit?
Možná jsme někdy hledali zbytečně moc nahrávek do prázdné branky. Docela jsme si vytvářeli šance, chvílemi jsme měli tlak. Občas nám trvalo, než jsme se dostali z jejich tlaku. Nepadlo to tam, musíme se víc tlačit do brány.

Rusko - Česko 3:0. Národní tým poprvé na mistrovství světa prohrál, sborné nedal ani gól

Číst článek

Mně přišlo, jako by na vás v první třetině dopadla nervozita, protože těch nepřesných přihrávek bylo na český tým až moc velké množství.
O nervozitě nevím, ale stoprocentně to od nás nebyl dobrý začátek a potom bylo těžší se z toho vzpamatovat. Dostali jsme se z toho, začali jsme hrát lépe a vytvářeli si šance, ale nestačilo to, protože mají výborný tým.

Co se z tohohle zápasu dá vzít jako pozitivní? Byl to pohyb, kterým jste Rusům stačili?
Stoprocentně. Pohyb tam byl, hledali jsme střely z druhé vlny, střely od obránců byly dobré. Byly tam i pozitivní věci, musíme se snažit být pozitivní, ať nás ten zápas nijak neskolí. Ale bylo tam hodně chyb a z nich se musíme poučit.

Znamená tahle prohra vůbec něco pro další vývoj turnaje?
Znamená, samozřejmě. Jdeme zápas od zápasu, chceme si vylepšit postavení ve skupině. Dneska se nám to nepovedlo a musíme se soustředit zase na další zápasy. Ukázali jsme, že umíme hrát dobrý hokej, takže se musíme odrazit a ukázat, že jsme silní.

Je problém, že vás teď čekají dva volné dny po prohře? Nechtěli byste třeba hrát hned znovu?
Já ne, vůbec na to nemyslím. Nevím, jak ostatní, ale snažíte se myslet na to, co děláte, a ne na to, co budete dělat za dva tři dny. Když o tom takhle mluvíte, ideální to není, ale zase máme čas na tréninky, takže si zatrénujeme a budeme pracovat na defenzivě a koncovce.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme