Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Vydání FB Coin se blíží. Bude konkurovat Bitcoinu?!

Publikováno
Vydání FB Coin se blíží. Bude konkurovat Bitcoinu?!

To, že Facebook chystá vydání vlastní kryptoměny není žádnou novinkou. Naopak mnoho finančních institucí i obchodníků s kryptoměnami spekuluje, co může tento projekt přinést. Nad tím samým přemýšlí nejspíše i Senát Spojených států, který se obává, že by připravovaný projekt nemusel být bezpečný pro uživatele Facebooku.

Kdy se dočkáme vydání FB Coin? A může doopravdy konkurovat Bitcoinu?

FB Coin můžeme očekávat ve třetím čtvrtletí

I když se Facebook snaží vše ohledně projektu utajit, i tak na veřejnost unikly některé informace. Podle anonymního zdroje můžeme vydaní tokenů očekávat ve třetím čtvrtletí letošního roku. Již začátkem roku se začalo mluvit o projektu ve spojení s jménem Davida Marcuse, který v minulosti pracoval jako ředitel PayPal. Právě proto asi 20 % nynějšího týmu pochází z této platební platformy. Podle dalších informací by měla mít FB Coin podobu stablecoinu, k tomu se však Facebook odmítl vyjádřit.

Stane se Facebook konkurentem Bitcoinu?

Čím blíže je vydání FB Coin, tím více finančních institucí a společností se obává, jaký vliv bude mít projekt na ostatní kryptoměny. Podle některých odborníků by Facebook mohl doopravdy konkurovat Bitcoinu.

Například partner společnosti Blockchain Capital, Spencer Bogart, spojuje projekt s lepší akceptací kryptoměn, ale i polemizuje s počtem uživatelů celé platformy, kteří se poté mohou stát vlastníky FB Coin. Bitcoin za deset let své existence vyrostl na desítky milionů a Facebook v nynější době disponuje 2 miliardami aktivních uživatelů.

facebook uživatelé
Vývoj počtu uživatelů Facebooku v čase (zdroj: Statista)

Facebook by tak do světa kryptoměn mohl vtáhnout násobně více lidí, což by čistě teoreticky mělo velký vliv na cenu ostatních kryptoměn, nejen na cenu bitcoinu. Pokud však bude mít budoucí “FB Coin” podobu stablecoinu a nebude nutnost si ho obstarávat přes jiné burzy či platformy, nemusí se stát vůbec nic.

Bankovní výbor Senátu Spojených států má obavy o bezpečnosti projektu

Na pochybách nejsou jen společnosti a obchodníci spjatí s kryptoměnami, ale i Bankovní výbor Senátu Spojených států. Ten požaduje od Facebooku informace o kryptokontrole a ochraně uživatelů při spuštění celého projektu. Tím největším trnem v oku jsou pro Senát především skandály Facebooku týkající se ochrany osobních údajů uživatelů. Všechny tyto obavy výbor sepsal také v dopise adresovaném přímo Markovi Zuckerbergovi.

Co si myslíte o FB Coin a budete do něj investovat? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.

Zdroj náhledového obrázku: www.thoughtcatalog.com.

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Milovnice a nadšenkyně do financí, investování a kryptoměn. O finančních, ale i technologicky laděných tématech píše již od roku 2016. Kromě akciových trhů s nadšením sleduje nejnovější trendy v oblasti startupů, ale i velkých hráčů v široké škále odvětví od e-commerce a AI až po elektromobilitu nejen ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku.

Nikola se však věnuje i tématům spojených s bankovnictvím, pojišťovnictvím či půjčkami, jejichž recenzování věnuje podstatnou část svého času. Ve všech případech jí však záleží na tom, aby si její texty našly cestu nejen ke zkušeným čtenářům a investorům, ale i úplným nováčkům ve světě financí.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.