Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

13.05.2019, 23:57
Aktuality
Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

Francie


Zkušený záložník Jaroslav Plašil odehrál celé utkání za Bordeaux proti Lille. Ve 29. minutě dostal v utkání na půdě favorita žlutou kartu. Jeho Girondins nakonec prohráli 0:1.

V brance Rennes nechyběl Tomáš Koubek v utkání proti Guingampu. Jeho tým dlouho vedl, ale v 87. minutě o vítězství přišel. Ve finále ale mohl zůstat i bez bodu. Koubek však v nastaveném čase chytil penaltu Marcusi Thuramovi.

Itálie


Celý zápas za Sampdorii Janov odehrál záložník Jakub Jankto proti Empoli. Jeho mužstvo ale nečekaně na tým bojující o záchranu doma nestačilo a prohrálo 1:2.

V základní sestavě Boloni tentokrát nastoupil Ladislav Krejčí. Proti Parmě měl dokonce dvě šance ke skórování, ale nakonec neuspěl. Mrzet ho to tolik nemuselo, protože jeho tým vyhrál 4:1 a výrazně se přiblížil záchraně v Serii A.

Brankář Lukáš Zima odchytal za Livorno celé utkání v Padově a i díky němu skončil zápas remízou 1:1. Livorno se díky tomu zachránilo ve druhé nejvyšší soutěži.

Obránce Aleš Matějů si připsal v dresu Brescie kompletních 90 minut v domácím zápase proti Beneventu. Již jistě postupující domácí prohráli 2:3. Matějů dostal ve 26. minutě žlutou kartu.

Německo


Záložník Ondřej Petrák nastoupil v dresu Norimberku v 73. minutě do domácího utkání proti Mönchengladbachu. Už v těch chvílích ale jeho "Der Club" prohrával 0:3. Hosté pak ještě jednu branku přidali a vyhráli 4:0.

Tři Češi se potkali na trávníku v utkání Hoffenheimu proti Brémám. Nejkratší dobu na hřišti vydržel v dresu hostů obránce Theo Gebre Selassie, který musel střídat v 25. minutě kvůli zranění. Za Werder, který vyhrál na půdě soupeře 1:0 chytal celých 90 minut Jiří Pavlenka. V domácích barvách celé utkání odehrál obránce Pavel Kadeřábek. Ten si do statistik připsal v 80. minutě žlutou kartu.

V základní sestavě Augsburgu nastoupil proti Herthě Berlín záložník Jan Morávek. Na trávníku byl do 73. minuty, kdy ještě domácí vedli 3:2, na čemž se Morávek podílel asistencí na první branku Hahna. Konečný výsledek jej ale musel zarmoutit, protože Hertha v závěru zápasu skóre otočila na 4:3.

Nizozemsko


Obránce Josef Kvída odehrál za Nijmegen v prvním kole play-off o postup do nejvyšší soutěže celých 90 minut proti Waalwijku. Jeho mužstvo vyhrálo 2:0, ještě ho ale čeká odveta na hřišti soupeře.

Už ve 29. minutě utkání přišel v zápase s Feyenoordem Rotterdam na hřiště z lavičky náhradníků útočník ADO Den Haag Tomáš Necid a pomohl mužstvu k překvapivému vítězství 2:0.

V základní jedenáctce PSV Eindhoven nechyběl záložník Michal Sadílek. Na hřišti Alkmaaru odehrál 60 minut, pak byl střídán. Jeho tým prohrál nakonec 0:1 a kolo před koncem soutěže nejspíš přišel o naději na zisk mistrovského titulu, byť matematická možnost ještě existuje.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal za Sevillu celé utkání na půdě Atlética Madrid. Sevilla remizovala 1:1 a udržela si naději na čtvrté místo a postup do Ligy mistrů. Vaclíka v zápase překonal pouze ve 30. minutě Koke.

Slovensko


Slovan Bratislava rozstřílel v sobotu 6:2 Žilinu, v jejíž obraně odehrál celé utkání obránce Filip Kaša. Za domácí Slovan nastoupil v základní sestavě obránce Jurij Medveděv, kvůli zranění ale musel střídat už v 10. minutě.

Útočník Tomáš Dočekal pomohl Zlatým Moravcům k důležitému vítězství 2:1 nad Trenčínem, byť se sám střelecky neprosadil.

Trnava, s českým brankářem Petrem Bolkem mezi tyčemi, porazila na svém stadionu Podbrezovou 3:1. V základní sestavě Spartaku byl ještě záložník Jakub Rada, který odehrál 62 minut, než byl vystřídán. Trnava si vítězstvím definitivně zajistila záchranu v nejvyšší soutěži.

Obránce Martin Sus se v dresu Seredě podílel na překvapivém a divokém vítězství 4:3 na hřišti Dunajské Stredy. Hosté položili základ už v prvním poločase, který vyhráli 3:1. V závěru se ale o vítězství strachovali. Sus dostal v páté minutě nastavení žlutou kartu.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb prohrála na domácí půdě s Osijekem 0:4. Obránce Jan Lecjaks odehrál celých 90 minut a v 59. minutě viděl žlutou kartu.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht nastoupil za Pafos v základní sestavě proti Paralimni a vydržel na hřišti až do závěrečného hvizdu. Nijak po něm ale nejásal, protože jeho tým prohrál 0:2.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil nastoupil v základní sestavě Jagiellonie Bialystok, která prohrála v Gliwicích s Piastem 1:2. Pospíšil odehrál celé utkání. Za domácí nastoupil v 74. minutě útočník Michal Papadopulos.

Ve druhé lize hrál za Katowice od začátku na hřišti Warty Poznaň obránce Radek Dejmek. K němu přibyl ještě v 73. minutě záložník Jakub Habusta. Společně se radovali z vítězství 1:0.

Za již jistě postupující Raków Czestochowa hráli na hřišti Sandecje Nowy Sacz záložníci Petr Schwarz a Daniel Bartl. První jmenovaný odehrál celé utkání. Druhý střídal v 69. minutě. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Za Stomil Olsztyn odehrál celé utkání obránce Lukáš Kubáň. Jeho mužstvo přivezlo z Krakowa z půdy Garbarnie vítězství 2:0.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk hrál v základní sestavě Ufy na hřišti Spartaku Moskva. Na hřišti vydržel do 62. minuty, než byl vystřídán. O výsledku rozhodla branka domácích už z 11. minuty, takže Spartak vyhrál 1:0.

Skotsko


Brankář Václav Hladký vychytal čisté konto a vítězství St. Mirrenu 2:0 nad Hamiltonem. Kolo před koncem skotské ligy tak jeho tým stále živí naději na to, že se vyhne baráži o záchranu. Právě na Hamilton ztrácí jediný bod.

Švýcarsko


Basilej i s kapitánem Markem Suchým prohrála na hřišti mistrovského Young Boys Bern 1:3. Český fotbalista odehrál celých 90 minut s kapitánskou páskou na rukávu.

Turecko


Trabzonspor uhrál remízu 2:2 na půdě Konyasporu. Byl u toho také reprezentační obránce Filip Novák, který nastoupil v základu a vydržel na trávníku kompletních 90 minut.

Celých devadesát minut hrál za Antalyaspor stoper Ondřej Čelůstka. Jeho mužstvo však nestačilo před svými vlastními fanoušky na Bursaspor a prohrálo 0:1.

Záložník David Pavelka nechyběl v základní sestavě Kasimpasy na hřišti Kayserisporu, ale už v prvním poločase dostal během šesti minut dvě žluté karty a byl vyloučen. Jeho mužstvo pak neudrželo nadějné vedení 1:0 a prohrálo 1:2.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek hrál od 64. minuty za Dallas proti New York Red Bulls. Zvrátit nepříznivý stav se mu ale nepodařilo a jeho mužstvo prohrálo na domácím stadionu 1:3.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (24)

Přidat komentář
lampas

Koukám, že Sadílka zase stáhli ze hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsi expert na Sadílka, nemáš nějaké podrobnější informace? Zápas jsem neviděl, díky.

Reagovat
lampas

Ještě za pobyt Sadílka na hřišti padl jediný gól zápasu, zanedlouho ho pak stáhli. Podle mě to není žádná náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, hned mám o zápasu lepší obrázek.

Reagovat
naheCZ

Zajímavé...po inkasovaném gólů stáhneš defenzivního záložníka v zápase, kde musíš vyhrát. Ale jo, určitě to muselo být kvůli jeho chybě.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/e4b-UqZBpzM

Mě to teda jako jeho gól nepřijde

Reagovat
AjaxFans

To je jedno.Hlavně, že ho dali

Reagovat
lampas

Nevykrýval ve středu hřiště prostory jaké měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, při brejku po lajně

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlavně reagovat na lampasův příspěvek seriozně nejde :D

Reagovat
8lampard8

teď už ta Itálie vypadá líp, příští sezónu snad bude Tonda Barák fit

Reagovat
Andis

A nemrzi te ze Schick zustal jen na lavicce?

Reagovat
TheMally11

ne

Reagovat
8lampard8

Ale ano

Reagovat
8lampard8

Mrzi, ale ten snad odejde po sezone pryc a bude lip

Reagovat
db18

Král odehrál na stoperu 51 minut za Aue.

Reagovat
TheMally11

Co ten problém za miliardu?

Reagovat
TheMally11

Co ten problém za miliardu?

Reagovat
Gryphonheart

Koukám, že týmy s čechy v sestavě teď vesměs prohrávaly.. jasně, po hřišti běhá 11 hráčů, ale stejně to o nečem vypovídá..

Jinak Plašil

Reagovat
opretis

Ten zápas sem viděl a hodně dobrý

Reagovat
TheMally11

Proto AS porazil Juventus, nehrál Páta miliarda Schick

Reagovat
OTASi

Plašil do Plzně

Reagovat
AjaxFans

zdroj?

Reagovat
OTASi

nic, to je můj nápad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele