Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který tvoří kino od roku 2004. Největším lákadlem bude bezesporu legendární Kinoautomat: Člověk a jeho dům. Uveden byl na EXPO ’67 a poté se zabydlel právě ve Světozoru, dokud nebyl v roce 1971 zakázán. Zpět se vrátil v roce 2007 a stal se nejnavštěvovanějším filmem roku. I tentokrát budou moci diváci celkem osmkrát rozhodovat o vývoji děje. Další oblíbený titul potěší milovníky divadla. Jedná se o Frankensteina z cyklu NT Live, v roli monstra exceluje Benedict Cumberbatch.

Speciální místo v narozeninovém programu zastávají Divoké historky. Byly se svými 11 699 diváky nejnavštěvovanějším filmem za celou historii kina. Výjimečný úspěch ve Světozoru slavil také snímek Naprostí cizinci, ačkoliv druhé místo dle počtu diváků patřilo dokumentu Občan Havel. Ten zároveň s Aloisem Nebelem patří i mezi velké oblíbence pořadatelů. Třetím českým filmem bude rodinný dokumentární film o krásách české přírody Planeta Česko. S celou rodinou se nabízí zajít i na animovaný baladický Píseň moře.

Mezi filmy režisérů, které není třeba dlouze představovat, se promítnou: Melancholia o konci světa podle Larse von Triera, western Osm hrozných Quentina Tarantina, snílkovský příběh řidiče autobusu Paterson Jima Jarmusche i barevný příběh o mladé lásce Až vyjde měsíc režiséra Wese Andersona. Sorrentinova italská freska z vyšší společnosti Velká Nádhera získala Oscara za nejlepší cizojazyčný film stejně jako Ida Pawla Pawlikovského a mexický snímek Roma Alfonse Cuárona, který je nejnovějším titulem přehlídky. A to je Patnáct. Přijďte oslavit narozeniny oblíbeného kina v srdci Prahy. Kompletní program naleznete zde.

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

Brad Pitt krouží kolem desáté tarantinovky

02.02.2024

Co se týče současné tvorby oblíbeného režiséra Quentina Tarantina, už nějakou dobu víme, že jeho desátým a podle tvůrcových vlastních slov také finálním filmem má být chystaný snímek pojmenovaný The… (více)

Chystaný film Wese Andersona nabírá obsazení

Chystaný film Wese Andersona nabírá obsazení

13.01.2024

Ačkoliv zatím poslední celovečerní snímek Wese Andersona, komedie Asteroid City z loňského roku, patří k o něco rozporuplněji přijatým dílům tohoto svébytného režiséra, oblíbený hollywoodský tvůrce s… (více)

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

18.10.2023 Reklama

Přípravy na dokumentární událost podzimu jsou v plném proudu! Program nabídne více než tři sta padesát filmů. Mimo jiné přinese objevnou retrospektivu bratří Mélièsových a Václava Táborského, obrazy… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Reklama

Reklama