Kolik eviduje Seznam odkazů?

Minulý čtvrtek jsem napsal článek Chcete vědět kde bere odkazy konkurence? Je tu nová česká služba a úplně zdarma!, kde jsem se s vámi podělil o novou službu domaindata.cz, za kterou stojí zakladatel Subreg Honza Horák. V krátkosti zadáte svou doménu a zjistíte kolik domén na ní odkazuje. Včera jsem článek nasdílel na Twitter a poštěstilo se mi, že na něj zareagoval Dušan Janovský a Martin Kirschner ze Seznam.cz.

Dušana zaujal nízký počet odkazů a Jaroslav Hlavinka‏ jej vyzval jestli by nezveřejnil jak je na tom pro srovnání Seznam. Zanedlouho už jsme se dozvěděli s jakým obrovským objemem dat musí v Seznamu pracovat :)

Martin prozradil, že v testovací databázi mají jednotky miliard. Samotný Seznam pak pracuje se stovkami miliard odkazů.

Co se týká unikátních odkazů mezi doménami, tak těch SeznamBot eviduje 40 miliard. Půlka dat tvoří stránky v češtině.

Závěr

Opravdu zajímavá diskuze o kterou jsem se s vámi musel podělit. Občas tu probíráme linkbuilding, který má vést k lepším výsledkům v SEO. Všechno je to však takové virtuální. Od toho co je vlastně kvalitní odkaz až po kolik jich je potřeba. Je fajn si linkbuilding spojit s nějakými reálnými čísly a co teprve si představit všechny ty domény, mezi kterými je čtyřicet miliard unikátních propojení. Taková vizualizace by jistě byla zajímavá :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Kolik eviduje Seznam odkazů?”

  1. Úplně mě vydrtilo, když mi free Avast začal otevírat “svůj” prohlížeč a cpát mi tam defaultní stránku Seznam.cz.

    Věřím, že senioři nebudou vědět kudy kam a smíří se s tím, že nyní po zapnutí pc vyskočí Avast vlastně Seznam.cz. To se pak machruje s UIP na HP. Zajímalo by mě, kolik to stálo… a v mých očích to Seznam opět posunulo o příčku blíž k zániku “Vyhledavače”. Prostě tonoucí dělá pro svou záchranu cokoli… cokoli, jen držet čísla co nejdéle a je jedno jak smysluplně.

  2. Hezká debata zajímavých dat a informací na twitteru.
    Honza odvedl výbornou práci! Snad bude mít čas to občas trochu poladit a přidávat nějaké funkce a možnosti filtrace:)

      1. No, pro mě to zatím není moc user friendly a asi pomalé. Databáze zatím dává ještě jen velmi chabý vzorek výsledků. Tzn. vaše služba najde 7 linků, jiné služby 10x více. Ale pozor, to není kritika, opravdu se snažím napsat nějaké hodnocení, abyste se měl čeho chytit. Držím palce, ať se daří to zdokonalovat.

Comments are closed.