Marta Procházková-Kastnerová: S odvahou k pravdě. Život političky Heleny Koželuhové, neteře bratří Čapků (ed. Michal Pehr)

Čtenářům se poprvé dostávají do rukou vzpomínky Marty Procházkové-Kastnerové  na její maminku Helenu Koželuhovou-Procházkovou (1907–1967), které jsou cenným svědectvím o poválečné době. Uvádějí řadu dosud neznámých detailů ze života této dnes již pozapomenuté osobnosti české poválečné politické žurnalistiky a jedné z nejvýraznějších postav Československé strany lidové. Do jejího profesního i osobního života dramaticky zasáhly únorové události roku 1948, které celou rodinu přiměly k odchodu do exilu.
Text vzpomínek, uvedený životopisnou studií, je prokládán citacemi z osobité publicistické tvorby Heleny Koželuhové i z rodinné korespondence. Součástí knížky je rozsáhlá fotografická příloha.

Obsah knihy si můžete prohlédnout zde.

ÚSTR, Praha 2019, 1. vydání, váz., 396 s., ISBN 978-80-88292-27-2

Knihu S odvahou k pravdě. Život političky Heleny Koželuhové, neteře bratří Čapků si můžete zakoupit ve vybraných knihkupectvích nebo prostřednictvím internetu na stránkách knihkupectví Kosmas.cz.

Prezentace knihy

Prezentace knihy proběhla 13. června 2019 v Café Kampus v Praze. Fotogalerii si můžete prohlédnout zde.