První zlínský Supersprint triatlon vyhrál Jan Volár

ZLÍN - Úspěšnou premiéru má za sebou Supersprint triatlon – triatlonový závod na extrémně krátké vzdálenosti v centru Zlína pořádaný pod hlavičkou České triatlonové asociace. Serveru Zlin.cz o tom za pořadatele informovala Martina Žáčková.

Zatímco první den byl určen registrovaným sportovcům a část výsledků se započítávala do Českého poháru, druhý den dostala příležitost i široká veřejnost. Současně se uskutečnil také supersprint triatlon štafet, který bude nově zařazen do programu Letních olympijských her v Tokiu v roce 2020.

„Máme radost, že se premiéra této organizačně náročné akce ve Zlíně uskutečnila bez problémů a na výborné úrovni. Důležitá pro nás byla podpora města Zlína, policie a dalších institucí, které nám vyšly maximálně vstříc. Věříme, že se podařilo založit novou tradici, která bude mít další pokračování,“ uvedl ředitel závodu Karel Janák z pořádajícího sportovního klubu Titan Trilife.

Supersprint triatlon se konal v samotném centru Zlína v okolí Stadionu mládeže. Ve venkovním bazénu sousedních městských lázní se děla plavecká část, cyklistiku sportovci absolvovali v několika okruzích kolem stadionu a na jeho atletické dráze odběhli poslední část trasy.

Do sobotního klání se registrovalo 171 sportovců. Ti se nejprve utkali v intervalovém závodu na 200 metrů plavání, 4,5 kilometru cyklistiky a 1,2 kilometru běhu, jehož výsledek se počítal do Českého poháru Triatlon Czechtriseries. Vítězi se stali Jan Volár a mezi ženami Tereza Svobodová z domácího týmu Titan Trilife.

Právě Jan Volár následně ovládl i „hlavní“ závod na 250 metrů plavání, 6 kilometrů cyklistiky a 1,6 kilometru běhu. „Organizátoři zvolili moc hezkou trať, i délka pro mě byla ideální. Potěšila mě cyklistika s hodně těžkým stoupáním po kostkách a rychlým sjezdem. Letos se mi právě na trasách s těžkou cyklistikou daří,“ pochvaloval si v cíli Jan Volár. Druhé místo obsadil Lukáš Červenka, třetí byl zástupce místního klubu Titan Trilife Filip Václavík.

Mezi ženami zvítězila Romana Gajdošová těsně před Ivetou Fairaislovou. „Nejsilnější dojem ze závodu? Cyklistika,“ se smíchem si ulevila v cíli Gajdošová. „Na těch kostkách to bylo opravdu těžké. Závod byl náročný, ale líbil se mi,“ dodala. Třetí skončila zástupkyně místního Titan Trilife Tereza Svobodová.

Kvalitu závodu ocenil i trenér juniorské reprezentace Radek Eliáš, který sledoval výkony mladých sportovců. „Perfektní zázemí, skvělá trať odpovídající trendu moderního triatlonu, také pořadatelsky bylo vše super. Je vidět, že tady funguje spolupráce s městem, což není všude běžné. Potenciál zlínského triatlonu je velký, do budoucna by se mi velmi líbilo, kdyby ve Zlíně vznikla triatlonová akademie,“ uvedl Radek Eliáš.

„Byl to velmi dobře nachystaný závod. Také zázemí zlínského areálu, kde máte podmínky pro všechny tři discplíny prakticky na pětníku, je jedinečné. Vyzdvihl bych cyklistiku, která byla ve Zlíně spravedlivá a přesně v duchu trendu, jímž se ubírá v této disciplíně světový triatlon. Díky takovým tratím můžeme dobře připravovat reprezentanty, aby obstáli ve světě,“ doplnil Lukáš Vrobel, trenér české reprezentace dospělých.

Zatímco sobota byla oproti původní předpovědi počasí slunečná, v neděli se ochladilo a občas zapršelo. Do nedělního závodu štafet se zapojilo pět týmů v dětské kategorii a osm v kategorii dospělých. Možnosti vyzkoušet si supersprint triatlon v Open závodu pro širokou veřejnost využily další dvě desítky sportovců z řad hobíků.

„Máme radost, že se závod vydařil a v silné konkurenci se dařilo i zástupcům našeho klubu. Zvláště absolutní třetí místa Terezy Svobodové a Filipa Václavíka jsou skvělým výsledkem, stejně jako druhé místo v Supersprintu štafet dospělých. Několik dalších medailí jsme vybojovali i v dílčích věkových kategoriích. Děkujeme všem Zlíňanům, kteří se přišli podívat a závodníky podpořili, a všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do organizace. Věřím, že za rok se zde opět potkáme,“ uzavřel předseda klubu Titan Trilife Daniel Tkáč.

Video z tohoto Supersprint triatlonu najdete ZDE.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163491′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2335‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163491‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x