Gibbsová kvůli vzácné rakovině přerušila kariéru. Ve Wimbledonu už chce hrát

14. 5. 2019, 08:39
Aktuality 0
Američanka Nicole Gibbsová kvůli vzácné formě rakoviny přerušila kariéru. Nádor jí náhodou objevil při rutinní prohlídce zubní lékař a po operaci by se měla na kurty brzy vrátit. Zbytek antukové sezony včetně French Open nicméně šestadvacetiletá hráčka z Kalifornie nestihne.
Profily hráčů
Nicole Gibbsová

Gibbsová je 116. tenistkou světového žebříčku, v němž nejvýše byla osmašedesátá. "Naštěstí tato forma rakoviny má velmi dobrou prognózu. Doktor je přesvědčen, že samotná operace bude k vyléčení stačit," uvedla tenistka na twitteru.

Na problém v ústech ji upozornil dentista asi před měsícem a biopsie odhalila, že se jedná o rakovinu slinné žlázy. Mezi největší tenisové úspěchy Gibbsové patří postup do třetího kola US Open v roce 2017 i na předloňském Australian Open.

Zákroku se hráčka podrobí v pátek. "Mým cílem je být zpátky na kvalifikaci Wimbledonu," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist