Sociální sítě
Nahoru

Maso v La Rotondě

Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co se týká interiéru, ten zaznamenal lehký svěží vánek. Executive chef Roman Paulus připravil nové menu, kde hraje prim kvalitní vepřové a hovězí maso z farmy Mitrov . Navíc kromě a la carte menu bude k dispozici degustační menu a grilovací. Nemluvě o obědech, které jsou nově také 1-chodové.

Restaurace La Rotonde počátkem května změnila svůj koncept. Interiér zdobí okna bez mohutných závěsů. Rázem je restaurace plná světla a uprostřed vyniká socha primabaleríny Jelizavety Nikolské, která je ještě krásnější. Rovněž je vidět na terasu, která je přístupna každému návštěvníkovi restaurace La Rotonde. Intimní terasa v rušném centru je ideálním místem na oběd či na romantickou večeři.

Executive chef Roman Paulus, který tuto kuchyni vede, připravil nová menu. Prvním je degustační a to v 5-chodové variantě za 1400 Kč a v 6-chodové za 1500 Kč. Pak klasické a la carte menu, kterému vévodí hovězí a vepřové maso z farmy Mitrov. Ta díky své velikosti dokáže uspokojit požadavky, které na ně Roman má. Tedy pravidelný přísun kvalitního masa a to bez výjimky. „Dlouho jsem hledal dodavatele kvalitního bio masa, který by splňoval všechny mé představy. To je kvalita, která je hmatatelná. Všechna zvířata jsou chována na farmě v Krušných horách s maximální péčí. Maso dále zpracovávají tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek, za využití moderních technologií, metod zrání a tepelné úpravy. Díky tomu mohu svým hostům podávat opravdový gastronomický masový zážitek,“ dodává Roman Paulus. Na menu je například hovězí líčko na víně s karotkou a hráškovou kaší nebo vařená květová špička či hovězí krk. Na své si přijdou i milovníci ryb. Třeba pečený candát s hráškem a parmesánovými noky či mořský vlk a tygří kreveta au pistou. Pro vegetariány je tu absolutní bomba, bramborovo-lanýžové noky s pažitkovou emulzí či chřestové rizoto se šafránem.

Dalším menu je grilovací. Díky terase je to více než příhodné. Výborné maso z farmy Mitrov opět v hlavní roli. Dále ryby a velké množství příloh. Za zmínku stojí také nově upravené polední menu, které lze volit nově 1-chodově (předkrm 120 Kč, hlavní chod 220 Kč, dezert 120 Kč) nebo ve 2-chodové variantě za 310 Kč či 3-chodové za 390 Kč.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.