Lounský Antikotel letos slaví patnáct let. Během dvou dnů se na jevišti vystřídá 24 amatérských kapel
ilustrační foto. Zdroj: http://antikotel.cz
Co se chystá

Louny - Každoroční přehlídka lounských hudebních skupin Antikotel se uskuteční v pátek 24. a v sobotu 25. května v areálu restaurace Stromovka. Tento ročník se chystá 24 skupin, většina je samozřejmě z Loun a okolí, ale jako každý rok, i letos jej obohatí hosté zvučných jmen.

Letos je Antikotli patnáct let. Dostane občanský průkaz a oslaví to ve velkém stylu. V pátek mu přijedou zahrát Terne Čhave, kteří návštěvníky zaručeně roztančí, v sobotu si pro změnu pořádně zapaří na Hentai Corporation. Pozvání přijali též funkoví karlovaráci Shoe Cut a melodičtí rappeři Kabaret Kajbar z Českých Budějovic. A protože plakát každého ročníku tématicky reflektuje různé významné události, tak si letos fanoušci Antikotle připomenou 50 let od přistání prvního člověka na měsíci a 50 let od začátku vysílání pořadu Monty Pythonův létající cirkus. Ten navíc připomene i pochod na Antikotel švihlou chůzí, který startuje v pátek 24. května z Mírového náměstí.

Letošní ročník je nově mezinárodní, zahraje též maďarská punková skupina Generation Impasse a vystoupí i americký básník Lucien Zell, který se před lety usídlil v Praze a má jistou slabost pro „the city of Lonely“. A nebude jediným básníkem, přijede i Anatol Svahilec, mistr v žonglování se slovy, zvaném Slam Poetry. Z daleka přijede Koonda Holaa, kterého město Louny také přijalo za svého. Z lounských se můžeme těšit například na jubilanty Flower Cover, kteří oslaví 10 let působení na scéně.

Bluesrock zastoupí stálice Beruška, BluesAble nebo Blues 6, poprvé na Antikotli vystoupí melodičtí metalisté Deaken a uvidíme i zcela nové tváře v podobě mladé krve, skupin Blitkyßkytky a Gympies. Chybět nebudou ani Furt rovně, Nevýpar kovatjezd, Joe Purple nebo lounsko-tepličtí Urban Turban.

S přibývajícími ročníky si pořadatelé kladou za stále důležitější úkol náplň doprovodného programu, aby byl festival přístupný všem generacím návštěvníků. Stejně jako minulý rok, je opět připraven dětský program, prezentovaný samostatně pod názvem Antikotlík. Začíná v sobotu v 10 hodin. Pro ty nejmenší jsou připraveny soutěže, dílničky a tanec, další oblíbenou součástí programu je od loňského roku body & face painting ve výtvarné dílně, své hudební nadání můžete předvést v dílně hudební. Nebudou chybět nejrůznější workshopy či divadlo TEArTR RAJDO.

Ale tou největší novinkou je elektro stage, pojmenovaná Elektrosféra, kterou se pořadatelé rozhodli umístit pod oblouky inundačního mostu. Na ní se představí především lounští DJ‘s, ale též například Ventolin a DJ Roxtar, takže si milovníci elektronických beatů zaručeně přijdou na své.

1405antikotel

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru