Společnost MGI oznámila dosažení 200 milionů USD v prvním kole fundraisingu

Neustálé investice do výzkumu a vývoje přinášejí průlomy v oblasti upstreamové technologie sekvenování

MGI, dceřiná společnost holdingu BGI Group, zveřejnila, že její první kolo fundraisingu přesáhlo 200 milionů USD, což je největší částka kapitálu získaného v genetickém průmyslu v Číně v roce 2018. Mezi investory byly známé instituce jako CITIC Goldstone Capital, Green Pine Cupital Partners a Orient Securities Capital Investment.

Společnost MGI také zdůraznila svůj rychlý pokrok v inovaci technologií sekvenování.

K dnešnímu dni bylo globálně instalováno více než 1 100 sekvencerů MGI, které pokrývají 16 zemí a regionů s více než 300 uživateli. Kumulativní produkce dat dosáhla 20 Pb a bylo publikováno více než 300 vědeckých prací na vysoké úrovni.

Společnost MGI nedávno spolupracovala s Čínskou akademií čínských lékařských věd při vyvíjení integrovaného zařízení pro sekvenování genu s vysokou propustností pro čárové kódy DNA čínských bylin. Tento nástroj, oficiálně představený 26. dubna, je prvním inteligentním nástrojem na světě pro genové sekvenování čínských bylinných léčiv a dokáže přesně a rychle identifikovat vzorky čínských bylinných léčiv.

Klíčem k získání pozice společnosti MGI jako významného vývojáře nástrojů pro biologické vědy jsou její neustálé investice a průlomy v oblasti upstreamové technologie sekvenování. Společnost MGI celkem investovala do výzkumu a vývoje přibližně 5 miliard juanů, aby dosáhla základu patentů pro technologie sekvenování, když požádala o více než 580 technických patentů, včetně více než 80 mezinárodních patentů (PCT).

Společnost MGI od roku 2015 uvedla na trh řadu různých sekvencerů. Hlavní model, komplexní genový sekvencer MGISEQ-2000, podporuje dvě různé specifikace čipu se svou dvoučipovou nezávislou operační platformou. Sekvenování PE100 trvá při plném zatížení méně než 48 hodin a pro dokončení rychlé detekce 24 vzorků nádoru trvá v průměru pouze 48 hodin. Sekvencer MGISEQ-T7, představený v říjnu 2018, je dodnes nejvýkonnějším genovým sekvencerem. Jednodenní výstup dat může dosáhnout 6 Tb, sekvenování PE150 trvá pouze 24 hodin a náklady na sekvenci 1 Gb jsou pouze 5 USD - nejnižší náklad na sekvenování na světě.

Společnost MGI postupně narušuje monopol na trhu v oblasti vývoje sekvenování genů a buduje stabilní a otevřenou průmyslovou ekologii založenou na sekvenční platformě a nezávislém výzkumu a vývoji, čímž mění model uzavřeného průmyslu.

Předpokládá se, že celosvětový trh sekvenčního průmyslu poroste v roce 2022 na 12,45 mld. USD, přičemž se očekává, že asijsko-pacifická oblast se bude podílet obratem 2,39 mld. USD. Očekává se, že do roku 2020 dosáhne tržní hodnota čínského odvětví sekvenování genů 9,8 miliardy juanů (přibližně 1,43 miliardy USD).

Jako jediná společnost v Číně a jedna ze tří společností na světě, které mohou nezávisle vyvíjet a vyrábět klinické vysoce výkonné genové sekvencery, společnost MGI dokončila své první kolo financování, což dokazuje uznání jeho výzkumných a vývojových schopností a internacionalizace. Společnost MGI plánuje dále posílit výzkum a vývoj a výrobu nových genových sekvencerů, vytvořit komplexní produktovou řadu a zavázat se k rozvoji trhu a ekologickému utváření průmyslu sekvenování genů.

KONTAKT: Kristi Heim, zástupkyně ředitele pro komunikaci společnosti BGI, +1 206-778-7411 kheim@genomics.cn

Klíčová slova Čína-finance-zdraví-MGI

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.