Rumunská kolonie ve Spartě se rozpadá. Po Stanciuovi a Vatajeluovi se v Praze bude poroučet i Chipciu

Rumunská kolonie ve Spartě se rozpadá. Po Stanciuovi a Vatajeluovi se v Praze bude poroučet i Chipciu

Původně docela rozsáhlá rumunská kolonie ve Spartě se pozvolna rozpadá. Nicolae Stanciua, který odešel na přestup do Al Ahli a Bogdana Vatajelua, jenž byl zapůjčen do Jablonce, totiž brzy napodobí také Alexandru Chipciu.

Na brzy třicetiletého univerzála, jehož roční zapůjčení vyšlo na 26 milionů korun, totiž letenské "S" neuplatní opci na trvalý přestup a rumunský reprezentant se tak bude hlásit zpět v domovském Anderlechtu Brusel.

Mohou za to kolísavé a nevyrovnané výkony a Chipciuovi tak nepomůže ani jeho univerzálost, díky níž může nastupovat na kraji záložní i defenzivní řady...

"Sparta se rozhodla jít jiným směrem. Alex po sezoně klub opustí," citoval server isport.blesk.cz zdroj blízké nejslavnější tuzemské značce z Generali arény.

Ten dosud v české lize naskočil do 25 zápasů, dva duely odehrál v MOL Cupu a stejný počet utkání si připsal v předkolech Evropské ligy. Nyní ho čekají poslední tři kola Fortuna:ligy, po níž české metropoli zamává.

A ani to ještě není všechno. Jistou budoucnost nemá v kádru pro nadcházející soutěžní ročník 2019/2020 ani nejzkušenější ze všech rumunských borců Florin Nita.

Ten v posledních týdnech přišel o místo brankářské jedničky na úkor mladšího Milana Heči a je možný, že své dvaatřicáté narozeniny již přestup za dva miliony eur z února roku 2018 oslaví v jiném dresu.