InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeská perla Kratochvíle rozkvete o víkendu květinovými instalacemi

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

KRATOCHVÍLE – Na jihočeské renesanční perle – zámku Kratochvíle u Netolic – začnou v sobotu 18. května pro veřejnost dvě nové výstavy. První je už tradiční. Interiéry rožmberského zámku zaplní opět květinové instalace. A pokvetou tu a provoní pokoje a sály až do 24. května. A druhá výstava nabídne grafické listy a keramické objekty výtvarnice Ivy Bukačové.

 

Květinové instalace na Kratochvíli se těší mimořádné pozornosti návštěvníků zámku už sedm let. A ani letos na ně správa zámku nezapomněla a přizvala ke spolupráci opět přední floristy a zahradníky z jihočeských zámků například v Třeboni nebo na Hluboké. „Květiny jsou věčnou inspirací. V údivu nad jejich krásou vznikaly verše, které vstoupily do písní, do našich duší a provázejí naše životy napříč staletími. Výstava na zámku Kratochvíle chce v lehkých dotecích připomenout některé z nich," řekl kastelán Vojtěch Troup. Výstava je tradičně také připomínkou ducha renesance, v němž zámek vznikl a ve kterém šlo o estetické a vkusné prožitky.

V zámeckém zahradním pavilónu Markéta pak bude od soboty přístupná výstava grafických listů a keramických objektů výtvarnice Ivy Bukačové, která nese název Na cestě. „Iva Bukačová se od svého univerzitního studia soustavně zabývá dějinami výtvarného umění. Její zájem ji přitom vede k obdivu a lásce k umění sakrálnímu. Výstava je výsledkem snahy o zachycení příběhů lidí z autorčina nejbližšího okolí, nikoliv však přímo, nýbrž prostřednictvím příběhů jejích jmenných patronů," řekl Vojtěch Troup. Tato výstava na zámku potrvá do září a bude volně přístupná při procházce zámeckou zahradou.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace