Superkanonýr Lewandowski, hudební fajnšmekr TK27 i Tvrdík jako hvězda marketingu! Vše v Hattricku

Superkanonýr Lewandowski, hudební fajnšmekr TK27 i Tvrdík jako hvězda marketingu! Vše v Hattricku

Hattrick, neboli nekompromisní nálož fotbalového čtení, se kterou se můžete potkávat již dobré čtvrtstoletí, napíše svou další papírovou kapitolu ve čtvrtek 16. května 2019. A co vše se na jeho stránkách za pouhých 79 korun servíruje?

– INTERVIEW: 5 za 9 a 3 za 4! Pět gólů v bundeslize za devět minut a hattrick v kvalifikaci mistrovství Evropy za čtyři minuty. To zvládl jediný člověk na světě. Robert Lewandowski.Třicetiletý polský útočník se svými výkony dostal až do Guinnessovy knihy rekordů. S fotbalem sice začínal v rodné Varšavě, ale prosadil se až v konkurenčním Lechu Poznaň, z kterého zamířil do Borussie Dortmund. Té vystřílel dva německé tituly, zahrál si s ní i finále Ligy mistrů. A pak odešel zadarmo do Bayernu Mnichov. S ním čtyřikrát vyhrál bundesligu. O obou klubech, stejně jako o svých začátcích, vzorech a nejkrásnějších gólechmluvil Lewandowski v rozhovoru pro časopis Kicker.

– TALENT: JEŠTĚ NEJSEM RONALDO, ALE… „Klid, klid, je mu teprve devatenáct. Není to Ronaldo ani Messi,“ uklidňuje přítomné novináře Massimiliano Allegripo zápase, ve kterém Moise Kean svou osmou brankou v sezoně vystřelil Juventusu vítězství nad Empoli. „Když to trenér říká, tak je to asi pravda… Ale jednoho dne se snad na jejich úroveň dostanu,“ prohodí zasněně devatenáctiletý italský talent a odchází. Za týden se trefí znovu, pak znovu a pak znovu.

– HISTORICKÁ PŘÍLOHA: 30 LET FOTBALOVÉ SVOBODY – III. DÍL. Magazín HATTRICK tímto číslem završujetřídílný seriál k třicátému výročí Listopadu 1989 nazvaný „Třicet let fotbalové svobody“. V jeho třetím díle se věnujeme období let 2008 až 2018 a chybět nebude například evropský šampionát 2008, nástup plzeňské Viktorie nebo Vrbův útěk do Ruska. Co všechno v historické příloze najdete?

  • Léta 2008 až 2018 v českém fotbale
  • Neslavný konecna EURO 2008
  • Dva tituly Slavie po sobě
  • Nástup Viktorie Plzeň a její dynastie
  • Bílkovo čtvrtfinále na ME 2012
  • Zpackané EURO 2016 a Vrbův útěk do Ruska
  • Číňané ve Slavii, Stramaccioni ve Spartě
  • Peltova aféra, Malík v čele FAČR

– INTERVIEW II: V PRAZE CHCEME ZÍSKAT ZTRACENÉ BODY! V českém fotbalovém klubu nikdy nehrál, přesto zná český fotbal docela dobře. Dokoncemožná nejlépe z celé bulharské reprezentace, která se sedmého června letošního roku utká v Praze na Letné s tou českou o body do kvalifikace mistrovství Evropy 2020. Vasil Božikov už také ví, jaké to je porazit český tým. Se svým Slovanem Bratislava pokořil v létě 2018 Slavii Praha v tzv. Superpoháru bývalého Československa. Ve volných chvílích sleduje českou ligu v televizi. „V žebříčku FIFA jsme jen tři příčky za vámi, to není mnoho. Kromě Anglie jsou ostatní týmy naší skupiny vyrovnané a věřím, že právě my postoupíme na EURO 2020,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro HATTRICK před duelem Česko – Bulharsko stoper balkánského celku Vasil Božikov.

– 4 PLAKÁTY DLE PŘÁNÍ ČTENÁŘŮ – mezi zástupci české Fortuna:ligy tentokrát nechybí MICK VAN BUREN v barvách Slavie Praha a VÁCLAV DRCHAL v dresu Sparty Praha. Těšit se můžete i na hvězdy ze zahraničí – DAVID NERES z Ajaxu Amsterdam a ALEXANDRE LACAZETTE v barvách londýnského Arsenalu.

– 2 TÝMOVÉ PLAKÁTY – jako bonus nechybí ani dva týmové plakáty, a sice CHELSEA FC (finalista Evropské ligy 2018/19) a AJAX AMSTERDAM (semifinalista Ligy mistrů 2018/19).

– OBJEV: „PLZEŇSKÝ STES“ SÍDLÍ NA SEYCHELÁCH! Seychelský byznys Romana Berbra a spol. Společnost, která zajišťuje pro Plzeňský krajský fotbalový svaz marketing, je vlastněná na Seychelách. Kolik peněz (a kde) z ní končí, není jasné. Zatímco na Plzeňsku obchodují s televizními právy na krajské soutěže, v sousedním Jihočeském kraji za ně, alespoň v době, kdy se začalo s přenosy z těchto soutěží, prý nic nechtěli. Poněkud zvláštní.

– TÉMA: LOVE BRAND JT DOBÝVÁ ČESKÝ TRH. Říká se, že Nike neprodává kopačky, ale pocit, že v nich každý může střílet jako Ronaldo. Značky už totiž dávno neprodávají produkty, ale emoce. A ty teď v českém fotbale prodává zkušený marketér Jaroslav Tvrdík, který tohle všechno moc dobře ví a ukazuje, jak se balíček takových vědomostí může hodit při řízení fotbalového klubu.

– INTERVIEW III: LÁSKA JMÉNEM BUNDESLIGA! Do dvaadvaceti let stačil odehrát čtyři sezony v české první lize, pak „zmizel“ do tradičního německého 1. FC Norimberk, kde okusil první bundesligu, ale více odehrál v té druhé. Defenzivní záložník Ondřej Petrák v rozhovoru pro HATTRICK vypráví o tom, jak se vypořádával se samotou, ale proč už nyní do Česka a domů do Prahy téměř nejezdí. Mluví otevřeně a přímo.

– DVOJROZHOVOR: KLOKANÍ LEGENDY O KRČÁKU I EMIGRACI. Magazín Krčákžije vám ve spolupráci s HATTRICKEM přináší netradiční dvojrozhovor s mistry Evropy z roku 1976, s fotbalovými legendami (nejen) pražských BohemiansAntonínem Panenkou a Karolem Dobiašem z procházky po Krčském lese. Ne náhodou jsme se s nimi potkali právě zde, oba mají ke Krčáku silný vztah.

– PŘÍBĚH: DRAHOKAM, KTERÝ DAL KOŠEM GUARDIOLOVI! Na krku by mohl nosit cedulku „Nejžádanější fotbalový teenager současnosti.“Nekope ale v žádném superklubu v Anglii či Španělsku, ale jen o schůdek níže, v německém Dortmundu. Přesto, že je Angličan, přesto, že byl v akademii Manchesteru City. V ní si ale dovolil téměř nevídané, dal košem slovutnému manažerovi a koučovi Pepu Guardiolovi. Zatím toho nelituje. JadonSancho se vydal ke splnění svého fotbalového a životního snu svojí vlastní cestou. A zdá se,že udělal dobře.

– INTERVIEW IV: TRENÉR NESMÍ BÝT TAJTRLÍK. S režisérem Filipem Renčem máme pár věcí společných. Bydlíme kousek od sebe, jsme bývalí spoluhráči z fotbalového týmu osobností Amfora a oba máme rádi mužstvo Slavia Praha. Nejraději stává v ofsajdu a čeká, až mu nějaký zkušenýhráč nahraje na gól.„Zatím jsem ale žádný nedal,“ směje se.

– SERIÁL: FOTBALOVÉ HYMNY – 8. ČÁST. Nohavica: Hymnu Baníku jsem nenapsal. Baník Ostrava má snad nejpevnější a nejtvrdší fotbalové příznivce. Fanouškovská podpora je pro hráče vydatná pomoc, na druhé straně musí klub čas od času za nedisciplinovanost v ochozech zaplatit pokutu. Ale to se stává i v lepších rodinách.

– POVÍDKA: OPRAVA MODELU ZA POCHODU. „Tak tohle jste pěkně posrali, pánové,“vtrhl šéf Ligové fotbalové asociace do zasedačky plné analytiků,matematiků a sportovních teoretiků, kteřína jeho žádost dlouhé měsíce skládali nový ligový model. „Viděli jste, vy šašci, tabulku?“

– INTERVIEW V: KONCERTY JSOU EUFORIE. JAKO KDYŽ DÁŠ GÓL! Byť je teplický záložník Tomáš Kučera považován za stabilního prvoligového hráče a v minulosti prošel také Viktorií Plzeň, dosud nejvíce se jeho jméno propíralo v souvislosti s tím, když byl Etickou komisí FAČR předvolán a usvědčen z „vážného poškození dobrého jména fotbalu“, za což mohla jeho lyrická účast v písni Ca$hanovyBulhara. Pro někdejší oporu Jihlavy či Hradce Králové, jež už si pět sezon v řadě připsala v tuzemské nejvyšší soutěži vždy po jedné brance, je celoživotním koníčkem právě hudba – HATTRICK si tak v tomto rozhovoru dovolil posvítit výhradně na ni.

– HATTRICKÁŘ: Kdo je přeceňovaný, kdo podceňovaný? A kdo je frajer a zbabělec? Řeč dojde i na vtip a citát měsíce, těšit se můžete i na ty nejzajímavější události.

Pokud si jej chcete předplatit na celý rok, stojí to jen 690 korun! Ušetříte ročně 100 Kč. Dvouleté předplatné pak pouze za 1280 korun! Využít můžete rovněž naše SMS předplatné. A pro nejrychlejší předplatitele magazínu HATTRICK máme i jeden dárek zdarma: kniha „TOMÁŠ ROSICKÝ: MALÝ MOZART“ od Romana Smutného. Více na fotbal.hattrick.cz a www.send.cz.