Nováčci na MS prohráli. Dánsko deklasovalo Brity 9:0, Lotyšsko porazilo 3:0 Itálii

Hokejisté Dánska deklasovali ve svém třetím zápase na mistrovství světa v Košicích Velkou Británii 9:0 a po první tříbodové výhře se posunuli v tabulce skupiny A na čtvrté místo. Britové, nováčci v elitní skupině, jsou bez bodu poslední. Výběr Lotyšska zdolal nováčka Itálii 3:0 a připsal si ve třetím utkání druhou výhru. Itálie zůstává ve skupině B bez bodu se skóre 0:20.

Bratislava, Košice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Lotyšska Rihards Marenis se raduje z gólu vstřeleného do branky Itálie

Útočník Lotyšska Rihards Marenis se raduje z gólu vstřeleného do branky Itálie | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Velká Británie - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)

Seveřanům do vedení pomohla přesilová hra pět na tři, kterou využil Jesper Jensen. Dánové navíc využili i následnou klasickou početní výhodu a ve 13. minutě poprvé v utkání skóroval Poulsen.

Britská invaze do Košic. Navrátilce mezi elitu podporují na Slovensku stovky fanoušků

Číst článek

Čtvrtý gól přidal Bruggisser hned na začátku druhé třetiny a vyhnal tak brankáře Bownse na střídačku. Jeho náhradník Whistle udržel čisté konto dvě minuty, než jej v další přesilovce překonal Eller. A vzápětí v klasické přesilové hře také Jensen. 

Britskou hru nezlepšil ani oddechový čas, který si trenér Russell vzal už ve 25. minutě. O šest minut později přidal sedmou branku Dánů opět Jensen a ve 36. minutě skóroval Morten Poulsen. 

Ve třetí části Dánsko viditelně polevilo, přesto dokázal Poulsen zkompletovat hattrick, když se prosadil v oslabení. V 53. minutě se hráči Velké Británie radovali alespoň z čestného zásahu, ale gól jim rozhodčí neuznali, protože Matthew Myers tečoval kotouč vysokou holí. 

Itálie - Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

V úvodním dějství Italové ještě odolali drtivé střelecké převaze soupeře (21:2). Přečkali šanci Blugerse, ubránili se při Rosově vyloučení a gólman Bernard si poradil i se střelou sparťana Robertse Bukartse. V 18. minutě se radovali z gólu Italové, ale předčasně. Střelu Diega Kostnera srazil za Gudlevskise třinecký obránce Galvinš, ale po trenérské výzvě Boba Hartleyho videozáznam prokázal předchozí ofsajd.

Lotyši, kteří celkově přestříleli Italy 65:15, se dočkali vedení v polovině prostřední části. Po asistenci bratra Rihardse překonal u levé tyče Bernarda bekhendovým pokusem Roberts Bukarts. Italský gólman pak zlikvidoval šanci Marenise a Dzierkalse. Se svou střelou neuspěl ani Roberts Bukarts, ale v 39. minutě se trefil z pravého kruhu Marenis.

Bernard už pak neinkasoval. Italové sehráli v závěrečném dějství s Lotyši nejvyrovnanější pasáž a gól dostali až 56 sekund před koncem, kdy zamířil při power play do prázdné branky Blugers.

Skupina B (Bratislava):

Itálie - Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš). Rozhodčí: Reneau (USA), Schukies (Něm.) - Dalton (Brit.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5532.

Skupina A (Košice):

Velká Británie - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. J. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau (Boedker, Regin), 13. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Boedker, Madsen), 24. Eller (Jensen Aabo, Regin), 25. Nicklas Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nicklas Jensen (Strom, Eller), 36. Poulsen (J. Jensen, Olesen), 52. Poulsen (Jakobsen). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) - Goljak (Běl.), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3463.

and, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme