Příbramský Rezek: Sestup nikomu nepřeji, ale sami chceme vyhrávat

Překvapivě dopadl v neděli odpoledne zápas Jablonce s Příbramí. Středočeský tým na půdě Baumitu nečekaně vyhrál 4:2 a odlepil se ze dna tabulky nejvyšší tuzemské soutěže. Bylo to vůbec poprvé, co v této sezóně vyhrál na půdě soupeře. Lví podíl na tom měl i Rezek, který kromě dvou tref do sítě Jablonce obstaral i jeden vlastní gól.

Příbramský Rezek: Sestup nikomu nepřeji, ale sami chceme vyhrávat

Na začátku druhé půle již vedla Příbram o tři branky, ale pak přišel trestný kop Trávníka, který Rezek hlavou poslal do vlastní branky a následně snížil ještě Pospíšil z pokutového kopu. Bývalý reprezentant však svou chybu odčinil ještě jednou brankou, kterou dal středočeskému týmu klid a nakonec i důležité tři body v boji o záchranu.

„Byl to můj první hattrick, takže jsem se dočkal. Ale ne, to je nadsázka. Dvě branky jsou pěkné, mrzí mě však ten vlastní gól. Posadil jsem tím soupeře na koně, protože rázem ožil a vrátil se do zápasu. Jsem rád, že jsem hloupou chybu při „vlastenci“ odčinil trefou na 4:2. Znovu jsme se uklidnili a dohráli utkání s relativním přehledem,“ prohlásil Rezek po zápase.

Příbrami vyšla taktika, kterou ji naordinoval trenér Kamil Tobiáš. „Přijeli jsme na soupeře dobře připraveni, hráli jsme od začátku aktivně, dobře kombinovali. Podařilo se nám vstřelit vedoucí branku a po změně stran jsme přidali myslím velmi pěkné góly. Domácí poté prokázali kvalitu, kterou bezpochyby mají, a zápas zdramatizovali. Naši kluci si zaslouží absolutorium, nezazmatkovali, srovnali hru a přidali čtvrtý gól. Bylo to pro nás velmi důležité utkání, které jsme dovedli do vítězného konce,“ prohlásil kouč hostů, jehož svěřenci se bodově dotáhli na Hradec Králové.

„Bavili jsme se o tom, že nesmíme být zalezlí a čekat na domácí. Chtěli jsme chodit dopředu ve více hráčích a ve sprintu. Dali jsme venku čtyři góly, což je fantastické. A nejsme poslední,“ souhlasil s trenérem Rezek. „Dotáhli jsme se bodově na Hradec Králové a předstihli Jihlavu, čímž je dostáváme pod tlak. Sestup nikomu nepřeji, ale sami chceme vyhrávat a sbírat body. Pořád hrajeme o život. Udělali jsme nějaké kroky, ale ani vítězství v Jablonci ještě nic neřeší,“ dodává někdejší opora Plzně.