Herecká hvězda Ladislav Mrkvička (80): VÁŽNÝ STAV! Nechce nikoho vidět... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Herecká hvězda Ladislav Mrkvička (80): VÁŽNÝ STAV! Nechce nikoho vidět...

Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička

To snad ne! Z pražského divadelního světa dorazila do redakce deníku Aha! zpráva o zhoršujícím se zdravotního stavu herce Ladislava Mrkvičky (80), kterému bylo letos v únoru 80 let. „Je to s ním špatné,“ zdůrazňují jeho kolegové. 

Mrkvička v posledních letech bojuje s Parkinsonovou chorobou a depresemi. Ačkoliv se snažil brát nemoci statečně a pokoušel se ještě hrát a chodit mezi lidi, nakonec ho úplně ovládly. „Láďa je doma, je to špatný,“ tvrdí Mrkvičkovi kolegové, kteří si ale nepřejí být jmenováni. „Ještě před pár týdny se návštěvám nebránil, teď už je vesměs odmítá. Nechce nikoho vidět,“ dodali.

Deník Aha! se pokoušel včera Mrkvičkovi dovolat, ale marně. Naposledy nám zvedl telefon v únoru, těsně před svými osmdesátinami. „Žádná oslava se nekoná. Není co slavit. Že jsem po všech stránkách nemožný? A k ničemu? Jsem starý, mrzutý a nemocný,“ prohlásil představitel poručíka Stejskala ze seriálu Třicet případů majora Zemana nebo žokeje Janýra z Dobré Vody.

Policie Modrava byla poslední...

Mrkvička si naposledy zahrál učitele Emila Kintzla v právě reprízovaném seriálu Policie Modrava (2015). Od té doby už se nikde neobjevil. „To víte, že bych rád hrál, a jak! Ale nejde to! Celý se klepu. Vždyť říkám, jsem prostě k ničemu, nemám sílu,“ prohlásil letos v únoru.

 Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.