Mrkvička v posledních letech bojuje s Parkinsonovou chorobou a depresemi. Ačkoliv se snažil brát nemoci statečně a pokoušel se ještě hrát a chodit mezi lidi, nakonec ho úplně ovládly. „Láďa je doma, je to špatný,“ tvrdí Mrkvičkovi kolegové, kteří si ale nepřejí být jmenováni. „Ještě před pár týdny se návštěvám nebránil, teď už je vesměs odmítá. Nechce nikoho vidět,“ dodali.



Deník Aha! se pokoušel včera Mrkvičkovi dovolat, ale marně. Naposledy zvedl telefon v únoru, těsně před svými osmdesátinami. „Žádná oslava se nekoná. Není co slavit. Že jsem po všech stránkách nemožný? A k ničemu? Jsem starý, mrzutý a nemocný,“ prohlásil představitel poručíka Stejskala ze seriálu Třicet případů majora Zemana či žokeje Janýra z Dobré Vody.

Policie Modrava byla poslední

Mrkvička si naposledy zahrál učitele Emila Kintzla v právě reprízovaném seriálu Policie Modrava (2015). Od té doby už se nikde neobjevil.  „To víte, že bych rád hrál, a jak! Ale nejde to! Celý se klepu. Vždyť říkám, jsem prostě k ničemu, nemám sílu,“ prohlásil letos v únoru.

VIDEO: Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život!

Video
Video se připravuje ...

Policie Modrava: Při natáčení autonehody šlo o život! TV Nova

Fotogalerie
7 fotografií