Recenze aplikace DIGI TV na chytrých televizorech Samsung

Nejen příznivci moderní techniky mohli v posledních letech propadnout kouzlu televize přes internetIPTV. Možnost sledovat pořady kdekoliv, nabídka zpětného shlédnutí a schopnost přeskakovat reklamy je vítaným benefitem pro klienty placených TV služeb.

Ilustrační foto Shutterstock.com

Ilustrační foto Shutterstock.com

Diváci vyžadují ovládání televize jediným ovladačem

Mnoho lidí však má problém s ovládáním televize prostřednictvím více než jednoho ovladače. Zatímco lineární televizní programy na anténě nebo přes satelit můžete sledovat přímo na své novější televizi bez nutnosti dalšího set-top-boxu, u IPTV byl až doposud set-top-box vždy nutný. I to se postupně mění, o čemž svědčí i dnešní recenze aplikace DIGI TV pro chytré televize Samsung.

Zde na webu RadioTV.cz vám přinášíme výrazně zkrácenou verzi recenze. Úplnou recenzi si můžete přečíst na partnerském webu TVKOMPAS.cz, kde jsou k dispozici i screenshoty z appky.

Co přináší zmíněná aplikace?

IPTV služba od DIGI TV byla jednou z prvních, která zahájila spolupráci s největšími značkami a svým potenciálním i stávajícím abonentům nabídla aplikaci pro chytré televize od Samsungu. Krátce poté, co appku pro Samsung spustila, umožnila všem jejich majitelům, kteří mají modely z roku 2014 a mladší, aby si ji bezplatně vyzkoušeli.

Před vyzkoušením DIGI TV na Samsungu jsem měl zkušenost pouze se set-top-boxem ARRIS VIP 1113. Tento model využívá řada tuzemských IPTV operátorů a je určen i pro příjem programové nabídky od DIGI TV. Překvapilo mě, že televizní aplikace se na první pohled prakticky neliší od té set-top-boxové. V jistém smyslu je televizní appka mírně pokročilejší, zejména pokud jde o jednoduchost v ovládání, ale to poznáte jen podle drobných detailů.

Ovládání a funckionalita aplikace jsou velmi podobné jako u set-top-boxu ARRIS. Základním prvkem pro ovládání televizoru je modré tlačítko, po jeho stisknutí se zobrazí menu. Můžete jednoduše přepínat mezi programy, o každém navíc získáte stručnou informaci.

Ilustrační foto Shutterstock.com

Ilustrační foto Shutterstock.com

Aplikace plně nahrazuje set-top-box

Ovládání je jednoduché, snadné a rychlé, přepínání je plynulé, nesetkal jsem se s žádnými problémy. Po dvou dnech používání jsem si však na ovládání bez problémů zvykl. Každý program si zeleným tlačítkem můžete pustit od začátku, v libovolném momentě si jej můžete zastavit. Když sledujete vysílání ze záznamu, máte navíc možnost šipkami přeskočit blok reklam.

To je obrovský benefit pro platící klienty IPTV služeb. Největší komerční televize sice dlouhodobě usilují o znemožnění přetáčení reklam. Prozatím je však tato funkcionalita dostupná u všech programů a pay-tv operátoři se jí rozhodně neplánují vzdát.

Z vlastní zkušenosti vím, že většina diváků preferuje pouze jeden televizní ovladač. Pro mnoho lidí to byl v posledních letech hlavní argument, proč investovat do nákupu nové televize s více tunery pro různé platformy. Televize přes internet nepotřebuje další tuner, důležitá je však podpora aplikací jednotlivých operátorů.

Celou recenzi si můžete přečíst na webu TVKOMPAS.cz v článku Jak funguje aplikace DIGI TV na chytrých televizích Samsung? Je víc než dobrou náhradou za set-top-box.

Autor článku:

Napsat komentář

Pro přidání komentáře musíte .