Tuto hádanku vyřeší správně jenom 1 % lidí: Víte, ve které sklenici je nejvíc vody?

Tuto hádanku vyřeší správně jenom 1 % lidí: Víte, ve které sklenici je nejvíc vody? Zdroj: Brightside.me

Lámete si rádi mozkové závity? Potom jsme si pro vás připravili opravdu zapeklitou hádanku, která je naprosto jiná, než jste běžně zvyklí. Její řešení je na první pohled velmi jednoduché, ale ukrývá v sobě spoustu záludností. Máte-li za to, že tuhle hádanku vyřešíte levou zadní, směle do toho!

Na obrázku vidíte celkem 4 sklenice naplněné do stejné výše čistou vodou. V každé sklenici je ponořený určitý předmět. Zadání z ní následovně: Ukažte na sklenici, ve které je nejvíc vody.

Zdroj: Shutterstock.com Potrápili jste si mozkové závity a chcete znát správnou odpověď? Pokud jste odhadli, že nejvíc vody je ve sklenici B, vaše odpověď je správná!

Proč je správná zrovna odpověď za B? Kancelářská sponka je ve srovnání s ostatními předměty nejmenší a nejlehčí, ale co je nejdůležitější – také nejmenší objem. Je proto logické, že právě ve sklenici s kancelářskou sponkou bude ve srovnání se sklenicemi A, C a D také největší množství vody.

Zdroj: Shutterstock.com Určili jste správně, že nejvíc vody je ve sklenici B? Gratulujeme, patříte k malému procentu lidí, kteří tuto zapeklitou hádanku dokázali vyřešit!

Autor:
Publikováno: 15. 5. 2019 11:10 Nahlásit obsah