Šumperk.info

oblačno oblačno, 12°C

Dnes je pátek 26.4 a svátek má Oto

Aktuality:


Bývalí spoluhráči a reprezentanti se potkají v Šumperku

15. 5. 2019 v 11:37 - Budoucí „Nedvědové“ a „Rosičtí“, mladí fotbalisté v kategorii U12, se utkají v Šumperku v rámci dalšího finálového zápasu Ondrášovka Cupu. Na místě se můžete těšit také na minulé fotbalové hvězdy ligy i reprezentace, jako je Tomáš Ujfaluši nebo Marek Heinz.
Ilustrační foto (Pixabay.com)
Ilustrační foto (Pixabay.com)

Zápasy se odehrají o víkendu 18.–19. května za přítomnosti kamer České televize, záštitu nad turnajem převzal Olomoucký kraj. Šumperský Tyršův stadion navštíví třeba i bývalý hráč Sigmy Olomouc a český reprezentant Tomáš Ujfaluši: „Pocházím z nedalekého Rýmařova a roky jsem hrál za Olomouc. Na naše budoucí nástupce v reprezentaci jsem opravdu zvědav. Věřím, že turnaje jako Ondrášovka Cup mají pro jejich rozvoj nezastupitelný význam. Kluci potřebují vidět, jak na tom jsou ve srovnání se svými vrstevníky,“ říká bronzový medailista z mistrovství Evropy v roce 2004 a vítěz Euroligy nebo Superpoháru za Atlético Madrid.

Podobně se vyjadřuje i jeho bývalý kolega z reprezentace a fotbalový internacionál Marek Heinz. I on se vrací do kraje, kde jeho vzestup odstartoval: „K Olomouckému kraji mě pojí vzpomínky na začátek kariéry v Sigmě, takže se sem budu vždycky těšit. Jsem rád, že Ondrášovka Cup nabídne divákům možnost vidět současné fotbalové talenty v akci. Věřím, že i tihle kluci jednou nějakou tu placku minimálně z evropského mistrovství přivezou,“říká s úsměvem UIjfalušiho spoluhráč z bronzového týmu Eura 2004.

Přímý vstup z turnaje nabídne ve svém programu již tradičně i Česká televize. „Ondrášovka Cup je pro mě srdeční záležitost. To nadšení, které z hráčů sálá, mě nabíjí energií, ať už se hraje v Praze nebo třeba v nějaké malé vesničce. Jsem rád, že si Česká televize uvědomila důležitost podpory mládežnického sportu a aktivně k ní přistoupila. Těším se na každý turnaj a jsem zvědavý, jaký pokrok udělali kluci, které jsem většinou viděl před rokem v nižší kategorii,“ uvedl v této souvislosti známý moderátor Pavel Čapek, který bude přenos komentovat.

Od roku 2013 se k projektu přihlásilo mnoho osobností, které se staly jeho ambasadory. Patří sem mimo jiné Jaroslav Hřebík (sportovní ředitel AC Sparta Praha), Josef Hušbauer (reprezentant ČR, hráč SK Slavia Praha), Tomáš Hübschman (bývalý reprezentant ČR a hráč FK Baumit Jablonec) nebo Jakub Kohák (herec, režisér a velký fotbalový fanda a „odborník“). Tváří Ondrášovka Cupu je pro ročník 2018/2019 příbramský Jan Matoušek.

„V šumperském klání nepůjde jen o body, ale i o příjemná a inspirativní setkání mezi hráči navzájem i se známými tvářemi našeho sportu. Vždycky obdivuji přirozenou radost ze sportu a pohybu u mladých hráčů, kteří můžou, ale i nemusí skončit mezi profesionály,“ uzavírá za hlavního partnera turnaje, společnost ONDRÁŠOVKA, její ředitel Libor Duba.

Bližší informace najdete na stránkách www.ondrasovkacup.cz a na facebookových stránkách turnaje.


Autor: - red -

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama