Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězda komedie S tebou mě baví svět odešla do hereckého nebe v úterý 7. května. O skonu herce Václava Postráneckého (†75) informoval mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

„Onemocněl před rokem rakovinou jícnu, kvůli které byl operován, nemoc ale bohužel po zákroku začala metastázovat do celého těla. A přestože byl velmi statečný, tak tohle už v jeho silách nebylo možné porazit,“ řekla Blesku hercova manželka Helena (72), která byla po jeho boku víc jak padesát let.

Postránecký bojoval s rakovinou více než rok. Naposledy si zahrál v seriálu Krejzovi. Neodmyslitelně je však spjat s rolí jednoho z tatínků v komedii S tebou mě baví svět. Diváky zaujal i v seriálech Cirkus Humberto, Byl jednou jeden dům či nověji Četnické humoresky.

Poslední rozloučení s Postráneckým se odehrálo v historické budově Národního divadla, kde působil od roku 1979.

Od půl jedenácté mohli lidé pokládat květinové dary a poklonit se rakvi s ostatky herce. Před divadlem stála dlouhá fronta už od rána a vzpomínající nakonec zaplnili celé divadlo.

Bára Kodetová zavzpomínala: "Hrál mi manžela a nikdy na to nezapomenu. Celé Národní divadlo jsme byli s představením Rok na vsi v Rusku a byl to nezapomenutelný zážitek a moc si vážím toho, že jsem se s těmito lidmi potkala na jevišti."

Jiří Stivín: "Znali jsme se od nepaměti, byla s ním vždy sranda a rád bych mu vzkázal, že se tam brzo potkáme."

Smuteční řeč pronesl ředitel Národního divadla prof MgA. Jan Burian, herec František Němec i Taťjana Medvecká, ta končila slovy: "Bylo tě všude moc a budeš nám chybět, moc!"

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám