Blíží se uzávěrka přihlášek!

region

Startuje jubilejní 10. ročník soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje

 

V letošním roce vyhlásilo Ministerstvo zemědělství v jednotlivých krajích České republiky již 10. ročník soutěže o značku “Regionální potravina”.
Stejně tak jako v minulých letech organizuje v Plzeňském kraji tuto soutěž obecně prospěšná společnost Úhlava ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s. a Krajskou agrární komorou za mediální a marketingové podpory Plzeňského kraje.
 
Značku mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Přihlášený výrobek musí být vyroben v Plzeňském kraji, a to z místních surovin (případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin). Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70 %. Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.

Soutěží se v devíti kategoriích, přičemž ocenění “Regionální potravina Plzeňského kraje” získá vždy jen ten nejlepší výrobek.

 
Přehled soutěžních kategorií:
   1. Masné výrobky tepelně opracované
   2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
   3. Sýry včetně tvarohu
   4. Mléčné výrobky ostatní
   5. Pekařské výrobky včetně těstovin
   6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
   7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína)
   8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
   9. Ostatní
 
 
V rámci soutěže je zajištěna propagační kampaň regionálních potravin, jejímž cílem je podpořit domácí producenty a motivovat spotřebitele k zájmu o ně. Pro úspěšné výrobky budou zajištěny propagační a prodejní prezentace při příležitosti řady významných společenských, kulturních a dalších akcí konaných v Plzeňském kraji. Oceněné výrobky budou dále prezentovány v katalogu vítězných výrobků a v informačních letácích. Zároveň bude v tištěných a elektronických médiích probíhat inzertní kampaň.

Podrobná pravidla soutěže spolu s ostatními dokumenty naleznete ZDE (metodiku soutěže, přehled nejdůležitějších termínů a přihlášku do soutěže – příloha A, B, C, D).

Příjem přihlášek do soutěže probíhá do 17. 5. 2019 na adrese Úhlava, o.p.s., Plánická 174, Klatovy. Vítězové budou známi 30. 5. 2019, kdy zasedne hodnotitelská komise.

Kontaktní osob

Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz
Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz

Další informace najdete také na www.regionalnipotravina.cz.

 NEVÁHEJTE A PŘIHLASTE SVÉ VÝROBKY DO SOUTĚŽE !

 

zdroj: www.plzensky-kraj.cz

{jcomments off}