Delphi Technologies přichází s další možností k dodatečným ziskům pro servisy v oblasti GDi testování a čištění

Přístroj nejnovější generace umožňuje testování přímého vstřikovače benzínu (GDi) i nepřímého vstřikování paliva (PFi) za pouhých pět minut. Přídavná řada ultrazvukového čisticího zařízení umožňuje servisům čistit uhlíkové usazeniny, což je u GDi motorů běžný servisní problém.

Společně s OE díly, diagnostickými nástroji a školením vytváří kompletní řešení GDi rychle rostoucí a ziskovou tržní příležitost pro nezávislý aftermarket.

Delphi Technologies Aftermarket uvádí výrobní verzi Hartridge Excalibur GDi Master. Tento kompaktní stolní přístroj představený jako prototyp na Automechanice Frankfurt 2018 zvládne otestovat GDi i PFi je nejnovějším přírůstkem servisního programu GDi, vedle řady ultrazvukových čisticích zařízení. Společně s OE čerpadly, vstřikovači a servisními sadami pro oblíbené aplikace PSA, elektronickými a hydro mechanickými diagnostickými nástroji pro všechny značky a možnostmi školení tato nová funkce poskytuje dílnám další vysoce kvalitní a nákladově efektivní cestu k rostoucímu a ziskovému trhu služeb vstřikování benzinového paliva.

"Očekává se, že více než 80% lehkých užitkových vozidel prodaných v roce 2030 bude mít spalovací motor. Většina z nich bude benzínových s rostoucím počtem těchto GDi," vysvětluje Adam Lee, Business Unit Director - Hartridge z Delphi Technologies Aftermarket. "Očekáváme, že celkový trh GDi vzroste v Evropě během příštích pěti až 10 let o více než 30 procent, což představuje úžasnou příležitost pro dílny vybavené těmi správnými nástroji a know-how k opravám takových vozidel. Díky přidání schopnosti testování a čištění do našeho GDi programu budou moci distributoři, výrobní závody a servisy nabídnout svým zákazníkům komplexní řešení end-to-end služeb, čímž získají přidanou hodnotu, upevní si věrnost svých zákazníků, a co je nejdůležitější, zvýší ziskovost v jedné z nejrychleji rostoucí oblasti oprav vozidel."

Testování GDi a PFi systémů za pouhých pět minut

Hartridge Excalibur GDi Master, jako jedno z univerzálních testovacích zařízení nové generace, umožňuje dílnám diagnostikovat GDi, cívkové i piezo varianty až po 235 barů, jakož i technologii PFi vstřikovače. Díky využití oceňované platformy a softwaru magmahTouch, stejné jako u řady Sabre CRi a Toledo HEUi Master umožňuje zařízení typu "plug and play" komplexní testování za pouhých pět minut.

Použitím technologie plné doby odezvy události (FERT) dokáže Excalibur GDi Master testovat správný příjem paliva a načasování vstřiku, dva kritické parametry pro GDi technologie. Přístroj také disponuje integrovanou funkcí zpětného proplachování k očištění vstřikovače od nečistot před testováním, jedinečným modulem analýzy postřiku umožňujícím ověřit, zda je profil nebo vzor postřiku z trysky správný a podrobnou knihovnou automatizovaných a prověřených testovacích plánů Hartridge, takže se celý balíček rychle a snadno používá.

Ultrazvukové čistící zařízení umožňuje servisům čištění uhlíkových usazenin Protože jsou GDi vstřikovače umístěny uvnitř komory spalovacího motoru, jsou náchylné k intenzivnímu hromadění uhlíku. Aby si Hartridge si s touto stále častější servisní závadou poradil, nabízí také řadu ultrazvukových čisticích nádrží z nerezové oceli. Pomocí čistících cyklů trvajících jednu až tři minuty dokážou rychle odstranit odolné uhlíkové usazeniny, čímž zajistí důkladnější a rychlejší čištění než jiné metody.

"Zákazníci stále častěji očekávají, že bude jejich vůz fungovat stejně jako v den nákupu," dodává Lee. "Skutečnost je však taková, že k nahromadění uhlíku může dojít téměř okamžitě a to časem vede ke snížení točivého momentu, výkonu a k vyšší spotřebě paliva. Pravidelné čištění pomocí jedné z našich nádrží dokáže uvést vstřikovače do stavu, že jsou téměř jako nové, a díky tomu získáme lepší výkon a nižší spotřebu paliva."

Hartridge Excalibur GDi Master a ultrazvukové čistící zařízení jsou nejnovějšími přírůstky do programu GDi služeb společnosti. Tento komplexní program, spuštěný koncem roku 2018, se skládá z čerpadel, vstřikovačů a servisních sad vybavených jako OE pro více než 2,1 milionu populárních PSA vozidel, další rozšíření programu je plánované v tomto roce. Také zahrnuje elektronické a hydrotechnické diagnostické nástroje a školení, čímž nabízí širší GDi funkce pro všechny značky.

Klíčová slova ČR-automoto-průmysl-firmy-Proautomotive

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.