CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

15. 05. 2019

0 komentářů

UniCredit si na pomoc s převzetím Commerzbak najala přední investiční poradce

 

Italská bankovní skupina UniCredit vážně uvažuje o převzetí německé Commerzbank. Podle agentury Reuters UniCredit již oslovila přední investiční bankéře JP Morgan a Lazard, aby jí s případnou nabídkou ke koupi radili.

Loading



 

Jedním z poradců investiční banky Lazard, který UniCredit s převzetím Commerzbank pomáhá, je i bankéř a bývalý náměstek německého ministra financí Jörg Asmussen. Generální ředitel UniCredit Jean Pierre Mustier doufá, že by mu Asmussen mohl pomoci s lobbingem u německého ministra financí Olafa Scholze, který je stejně jako on členem sociální demokracie (SPD).

UniCredit se podle zdrojů obeznámených se situací již delší dobu zajímá o rozšíření svých aktivit v Německu, kde již vlastní banku HypoVereinsbank (HVB). Italská banka ale nejprve vyčkávala na výsledek jednání mezi Commerzbank a Deutsche Bank, která na konci dubna zkrachovala.

Akcie Commerzbank v reakci na zprávu posílily o 5,3 procenta, akcie UniCredit naopak poklesly o 2,5 procenta.
Zdroj : Reuters, Patria

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Hodnota Bonnet.cz: 8 695,65 Kč

Broker poolová společnost Bonnet.cz byla koupena Chytrým Honzou. Ten z ní plánuje udělat společnost s obratem přes 1 mld. Kč. To značí výborný potenciál… její ocenění ale přesto vychází na 8 695,65 Kč.

Text: Petr Zámečník

07. 05. 2014

Luboš Smrčka: Ovládnutí a převzetí firem

Možná největší klad nové knihy Luboše Smrčky je přímočarost a otevřenost s jakou je napsána. Na rozdíl od obvyklé praxe se zde nepojednává o teoretických případech a nejsou zde definovány nové akademické poučky. V „Ovládnutí a převzetí firem“ je vidět značná znalost praxe a skutečného ekonomického života, která autorovi dovoluje říkat bez zaváhání některé věci, které nebývají nahlas příliš slyšet.

Text: JUDr. Ing. Pavel Novák, Ph.D.

09. 01. 2013


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *