Ve Velkých Karlovicích se uskuteční soutěž o nejlepší valašský sýr

VELKÉ KARLOVICE - Celkem čtyři zajímavé akce chystá na nadcházející víkend Resort Valachy ve Velkých Karlovicích - uskuteční se zde tradiční soutěž o nejlepší valašský sýr, beseda s Radimem Uzlem a oblíbená Zábavná neděle (nejen) s golfem pro rodiny. To vše doplní Zahájení grilovací sezony na Horalu, které bylo kvůli nepříznivé předpovědi počasí přeloženo z minulého víkendu na sobotu 18. května, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Soutěž o nejlepší valašský sýr se uskuteční v sobotu 18. května ve Spa hotelu Lanterna. Letošní ročník je již devátý v pořadí. Akce je oblíbenou příležitostí k prezentaci výrobců sýrů z Valašska. Jejich produkty hodnotí porota, o jedné z cen rozhodují také návštěvníci. Soutěžní ochutnávka se vstupem zdarma potrvá od 11.00 do 14.00 hodin. Během dne zahraje cimbálová muzika a sommeliéři lidem poradí, jak chuť sýrů podtrhnout správně zvolenými víny.

Na terase nedalekého Wellness hotelu Horal bude ve stejný den od 11.00 do 16.00 hodin připraveno Zahájení grilovací sezony s nabídkou grilovaných specialit, vín, novinkových zmrzlin a dezertů. Atmosféru podbarví cimbalistka Bronislava Dočkalová. „V nabídce grilovaných specialit bude například jelení burger, jehněčí hřbet, králičí filety nebo klasika – vepřová krkovička. Terasa u Horalu je oblíbeným výletním cílem turistů a cyklistů,“ doplnila Žáčková.

Od 17.00 hodin si ve Spa hotelu Lanterna přijdou na své milovníci humoru při besedě s Radimem Uzlem, známým sexuologem a soudním znalcem, který je známý i jako vtipný vypravěč. Návštěvníky pobaví Veselými příhodami z ordinace i soudní síně. Na setkání jsou k dispozici poslední volné vstupenky.

Neděle 19. května bude v Resortu Valachy zasvěcena rodinám s dětmi. Tradiční Zábavná neděle (nejen) s golfem nabídne příležitost vyzkoušet si různé sportovní aktivity na Golfovém hřišti Horal. Pro návštěvníky bude připravena nenáročná trasa s různými hrami a úkoly se startem a cílem u hotelu Horal. Při plnění úkolů si účastníci zkusí golf s klasickými i speciálními dětskými holemi pod vedením zkušených golfistů, ale také třeba brazilské jiu-jitsu, parkour, koloběžky nebo práci saunérů z Wellness Horal, pod jejichž vedením se naučí točit a mávat ručníkem jako při saunových rituálech. Nebude chybět ani oblíbený koutek deskových a edukativních her či oblíbená tombola. Zájemci mohou na trasu vyrazit kdykoli od od 10.00 do 12.30 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x