3 pomocníci, bez kterých se v žádném skladu neobejdete

Dodavatel manipulační techniky

Pokud vlastníte sklad, jistě víte, že k tomu, aby byl funkční, musí splňovat několik důležitých předpokladů. Je potřeba v něm mít dostatek regálů a místa tak, aby se zboží dalo jednoduše nejen umístit, ale především najít. U velkých prostorů je například nutné vytvořit i bezchybný navigační systém. Dalším důležitým faktorem je dostatek místa pro techniku, bez které se v žádném pořádném skladu neobejdete. Pokud právě stojíte před pořízením manipulační techniky, víme, které stroje na co potřebujete.

Vysokozdvižný vozík

Využijete ho při nakládce i vykládce zboží a materiálu. Výhodou elektrických vozíků je jejich nízká hlučnost a eliminace výfukových plynů. Jsou hospodárné a maximálně spolehlivé. Spalovací vozíky jsou oproti tomu ideální na nezpevněném povrchu a při ztížených vnějších podmínkách. Existují vysokozdvižné vozíky ruční, které mají nosnost 1 000 kg a zdvih od 800 do 4 000 mm. Mohou mít mechanický zdvih a pojezd.

Paletový vozík

Je určen pro vodorovnou přepravu těžkého zboží, předmětů a materiálů, které jsou uložené na paletách, či v přepravních bednách. Využijete ho nejen ve skladu, ale i v kontejnerech, vagónech a nákladních vozech. Můžete si vybrat mezi ručním či elektrickým. Některé vozíky jsou vybaveny váhou či mají funkci tzv. rychlozdvihu nebo zvýšeného zdvihu. Všechny jsou vyrobeny z nerezové oceli a vynikají vysokou odolností.

Ruční rudl

Jednoduchý pomocník, pomocí kterého přepravíte objemnější náklad například v krabici, sudech, pytlích a rolích ručně z místa na místo. Také se hodí při přemisťování skříní, pneumatik, popelnic a podobně. Jeho výhodou je jeho lehkost a jednoduchá manipulace. Dodavatelem manipulační techniky je Semat HB, firma, která sídlí v Havlíčkově Brodě a kromě dodání vámi objednaných strojů poskytuje i servis.