Šafářová nedostala divokou kartu do dvouhry Roland Garros, rozloučí se pouze v deblu

Lucie Šafářová neuspěla s žádostí o divokou kartu do kvalifikace dvouhry na Roland Garros a v Paříži se tak s mezinárodní tenisovou scénou rozloučí ve čtyřhře. Antukový grandslam začne v neděli 26. května.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Finalistka dvouhry French Open z roku 2015 Šafářová ukončí po turnaji kariéru a rozloučit se chtěla i ve dvouhře. Dvaatřicetiletá hráčka původně plánovala dát tenisu sbohem v lednu v Austrálii, kde ale kvůli zraněnému zápěstí nestartovala.

‚Celé to bylo zvláštní, ale krásné.‘ Tenistka Lucie Šafářová se v Praze loučila s kariérou

Číst článek

Jelikož nevěděla, jak na tom bude, na Roland Garros se do dvouhry nejdříve nepřihlásila. Proto později žádala o kartu už do kvalifikace. Pořadatelé ale její přání nevyslyšeli; startovat umožní sedmi domácím tenistkám a Američance.

„Žádala jsem o kartu do kvalifikace a vlastně jsem s ní ani moc nepočítala, protože vím, že ve Francii mají hodně mladých hráček, kterým je dávají,“ uvedla Šafářová, která si na Roland Garros v roce 2005 zahrála poprvé na grandslamu v hlavní soutěži dvouhry a od té doby v ní v Paříži až do loňska nechyběla. I díky finále z roku 2015 bude turnaj jejím nejlepším grandslamem v singlu s bilancí 20:14.

„O to víc se teď těším na čtyřhru,“ dodala Šafářová. Chystá se na obnovenou spolupráci s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA, s kterou Roland Garros v letech 2015 a 2017 vyhrály. „Už jsme přihlášeny. Bethanie už taky trénuje a na Paříž by měla být v pořádku. Věřím, že si můj poslední turnaj užijeme,“ řekla Šafářová.

Na českém turnaji okruhu WTA J&T Banka Prague Open se Šafářová loučila ve čtyřhře s českým publikem. Ještě předtím si zahrála posledního debla i ve Fed Cupu a vítězným volejem při mečbolu zpečetila výhru nad Kanadou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme