InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na těle pacientky se opravdu našly sliny lékaře souzeného za pokus o znásilnění. Nic jsem neudělal, brání se doktor

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

PÍSEK/PROTIVÍN – Kauza možného pokusu o znásilnění v ordinaci protivínského lékaře z května loňského roku stále zaměstnává Okresní soud v Písku. Druhé soudní líčení bylo naplánováno na úterý 14. května. Státní zástupce obžaloval doktora z Protivína za napadení a sexuální obtěžování pacientky, která k němu přišla na vyšetření. Lékař naopak tvrdí, že jde o účelovou lež s cílem vymámit z něj peníze. Údajně napadená žena byla dokonce se svými dvěma příbuznými obžalována za vydírání, protože podle lékařovy verze mu měli vyhrožovat a chtít po něm peníze. U všech tří písecký soud v jiné kauze neprokázal trestný čin a předal věc k přestupkovému řízení na městský úřad v Protivíně.


Trestní řízení s lékařem už se u první instance také chýlí ke konci. Tentokrát vypovídaly policistky – odbornice na analýzu biologických stop a DNA. Na těle poškozené totiž uvízly sliny lékaře a není jasné, jak se tam mohly dostat. Žena tvrdí, že ji políbil na ňadro, doktor se naopak odvolává na zdravotní komplikace, užívání léků a zvýšenou produkci slin, které mu mohly uvíznout na rukou během dne a na tělo pacientky se dostaly při vyšetření hrudníku.
Obhájce lékaře Pavel Dostál zpochybňoval závěry policie, že se na těle ženy našly skutečně sliny. Tvrdil, že mohlo jít o pot. Policejní odbornice na biologické stopy a genetiku Lenka Dolanská a Věra Hlavatá ale potvrdily, že šlo bezpochyby o sliny a že patřily lékaři z Protivína. Stopy DNA se naopak nenašly na knoflíku kalhot, což zase boří verzi ženy, která popisuje, že ji doktor povalil na lehátko, bránil jí v pohybu a rozepínal kalhoty. Advokát Pavel Dostál i přesto připomínkoval policejní posudek a narážel na fakt, že metoda, kterou biologové použili, není v jejich laboratoři akreditovaná. Bioložka Věra Hlavatá přiznala, že metoda nemá v jejich zařízení akreditaci, ale namítala, že se tento způsob používá řadu let.

Soud vyslechl také tetu a bratra poškozené dívky. Ti byli totiž aktéry následného incidentu v ordinaci. Když se prý od dívky dověděli, co se jí stalo, vydali se do ordinace společně věc řešit. Tvrdí, že se jim lékař k činu přiznal, omluvil se a nabízel jim peníze jako úplatek za mlčení. Bratr poškozené tvrdil, že nabídka byla 25 tisíc korun pro každého. Doktor to odmítá. Říká, že se nikomu nepřiznal ani neomlouval a že ho tito lidé vydírali. U soudu vypovídala i pacientka, která měla být v té době v čekárně. Potvrdila, že z ordinace neslyšela žádné zvuky zápasu ani volání o pomoc. Údajně napadená žena přitom tvrdí, že křičela. Jediné, co si předvolaná pacientka vybavila, bylo to, že poškozená vyšla z ordinace a řekla, že lékař je úchyl.

Soud, ve kterém proti sobě stojí jen tvrzení lékaře a pacientky, bude v Písku pokračovat na začátku července. Předvoláni jako svědci jsou ještě další dva příbuzní ženy. Co se ale dělo v době incidentu přímo v ordinaci, nikdo z nich potvrdit nemůže. Nikdo další kromě lékaře a mladé ženy u něj totiž nebyl. Obhájce doktora znova navrhnul znovu zjistit, jestli biologickou stopou na těle ženy byly sliny, nebo pot. Soud tento návrh ještě zváží.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace