Komerční články Stavba a rekonstrukce Tipy, rady, návody

Foukaná tepelná izolace patří na rodinné objekty, ale i komerční a skladové prostory

Autor angelo


Foukaná tepelná izolace je oblíbená mezi uživateli právě proto, že má mnohostranné využití. S úspěchem se využívá pro zateplení celých fasád, ale i třeba na pouhé izolování půdních prostor nebo míst s těžkým přístupem. Popularita této metody stoupá díky možnostem izolování starších rodinných domů, novostaveb, činžovních domů i paneláků. Jde ji ovšem s úspěchem použít i na zaizolování objektů, které jsou určeny pro skladování, komerční budovy, prostě stavby, jež nejsou primárně určeny k bydlení.

Foukaná izolace může být minerální, nebo celulózová

Zájemci o foukanou tepelnou izolaci mají k dispozici více materiálů, které se používají právě pro izolaci. Foukaná celulózová izolace má výtečné tepelné a zvukové izolační vlastnosti. Výhodou izolace Climatizer Plus je také to, že lze zabránit častým nešvarům a nedostatkům, jako jsou tepelné mosty či špatně, málo, nebo vůbec zaizolované prostory. Celulózová foukaná tepelná izolace se používá i pro nepřístupné dutiny, a tím se zabrání kondenzaci vodních par na stropní konstrukci.

Dalším způsobem aplikace foukané izolace je použití minerální izolace Climastone, jež je vyrobena z izolační vlny. Tento tepelný izolant je granulátem vyrobeným z minerální vlny metodou rozvláknění taveniny ze směsi hornin a jiných přísad. Hydrofobizovaný granulát je polotovarem pro foukané izolování, který je třeba ještě odpovídajícím způsobem ochránit proti nepříznivým meteorologickým vlivům. Protože si každá fasáda, celá budova, podkrovní prostory, či pouhá část objektu žádají individuální přístup a způsob izolování, doporučujeme konzultaci se specialisty, již mají dlouholetou praxi s izolací různých typů objektů a fasád. Ti pro vaš konkrétní představu vypracují ideální plán, zvolí vhodnou materii a následně aplikují konkrétní foukanou izolaci.

O autorovi

angelo

Zanechte komentář