Výběr dobrého kamnáře … Jak nenaletět?

Kamnářství má v České republice velmi dlouhou tradici. Možná to nevíte, ale mistři tohoto oboru se dodnes sdružují do Cechu kamnářů, v němž si vzájemně předávají zkušenosti a účastní se nejrůznějších akcí pro odbornou i laickou veřejnost.

Svého kamnáře by měl mít každý majitel krbových či kachlových kamen i dalších typů topidel. A jak poznat toho skutečně kvalitního, pyšnícího se všemi potřebnými znalostmi?

Hledejte záruku kvality

Cech kamnářů České republiky má ve svých řadách jen ty nejlepší z nejlepších. Skutečně dobrý kamnář by to proto rozhodně neměl chybět. Nebojte se proto ptát nebo přímo pátrat na oficiálních stránkách cechu, kde stačí zadat jméno a okamžitě víte, koho máte před sebou.

Zkušený kamnář vždy hledá řešení

Vyhlédli jste si ve své oblíbené knížce po babičce svá vysněná kamna? Odborník by vás ani s takto chatrnými informacemi neměl vyhodit, naopak. Je-li vůle, lze postavit prakticky vše. Možná budete muset ustoupit několika kompromisům, ale nakonec odejdete spokojeni. Právě spokojenost je totiž tou nejlepší vizitkou zkušeného a spolehlivého kamnáře!

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Bez analýzy tepelné spotřeby to nejde

Šikovný kamnář vám bude skvěle nápomocný už při výběru vhodného topidla. Nejdřív od vás bude chtít maximum informací (nejenom velikost vytápěného prostoru, ale také typ stavby, druh izolací nebo vaši preferovanou užitnou teplotu), a poté vám vybere ten nejlepší typ kamen se vším všudy. Od jejich velikosti, přes hmotnost, tah i spotřebu dřeva. Na vás už zůstane pouze výběr podle estetických kritérií. Ano, tak jednoduché to pod taktovkou profesionála je.

V posledních letech je kamnářské řemeslo doopravdy na vzestupu. A to ruku v ruce se vzrůstající oblibou topidel na dřevo. Vzhled, příjemné teplo a finanční úspora – pokud i vás podobné benefity lákají, najděte si i vy svého osobního kamnáře. Rád vám podá pomocnou ruku v jakékoli fázi vašeho seznamování s těmito specifickými produkty a provede za vás všechny nezbytné výpočty a rozhodnutí. Díky němu získáte skutečně funkční a krásné topidlo, jehož životnost se bude počítat na desetiletí!

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Bydlení mě baví a ráda o něm píšu. Zkušeností mám hodně.