Klokani se nechali v Ďolíčku přeskočit Příbramí. Bohemians - Příbram 1:4

Zápas o záchranu Fortuna:ligy Bohemians - Příbram probíhal půl hodinu pro příznivce klokanů skvěle. Pražané vedli od druhé minuty po gólu Antonína Vaníčka a vypadalo to, že borci z Ďolíčku učiní pro setrvání v lize důležitý krok. Mezi diváky asi nikdo svátek na Bonifáce neslavil, ale nakonec neměli důvod slavit ani příznivci pražského klubu, který se zrodil v roce 1905. Klokani se totiž aktuálně propadli mezi týmy, které by hrály baráž. Jak k tomu došlo? 

SportovníListy.cz byly na místě děje...





Středočeši totiž ještě v prvním poločase brankami Ruslana Mingazova a Oliviera Kingueho otočili skóre.

Ale to nebylo všechno. Ve druhém poločase  dal další gól  nejlepší příbramský střelec se slavistickými kořeny Jan Matoušek a pohromu pro Pražany zařídil Matěj Polidar, jehož počínání před brankou klokanů mají SportovníListy.cz na šesti fotografiích a brzo je také uvidíte.


Jak říkám...



 "Dneska není a je jednoduché zhodnotit náš výkon. Náš výkon byl velice slabý a šlo by použít možná i jiná slova. Nemůžu pro to najít jiný důvod než to, že to utkání jsme nezvládli mentálně, protože celé jaro, v podstatě každý zápas v lize, kromě části utkání se Slavií, tak jsme hráli každý zápas dobře až velmi dobře. Slabý výkon jsme podali v semifinále poháru, ale to byl průměrný až slabý. Ale ten dnešní byl za celé jaro vůbec nejslabší zrovna v situaci, kdy jsme potřebovali nutně zvítězit, nebo přinejhorším neprohrát. Trenér připravuje mužstvo na to, aby bylo mentálně připravené, takže ta věc jde za mnou. Pevně věřím, že budeme schopní připravit se na příští zápas tak, abychom to dokázali napravit. Nemá cenu se v tom, co jsme dneska předvedli, moc patlat, protože by to nebylo prospěšné pro nic a pro nikoho. Jediná šance je zapomenout a zvládnout se připravit na další zápas, kdy je možnost to napravit. Pevně věřím, že pořád máme dva zápasy a získáme-li body, tak se baráži vyhneme. A i kdybychom se jí nevyhnili, tak v baráži jsou další dva zápasy proti druholigovému soupeři, kdy můžeme obhájit svoji příslušnost v první lize, kam podle mě patříme, byť ten dnešní výkon s tím nekorespondoval," řekl mimo jiné trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.



"Vstoupili jsme tragicky do zápasu. Na to se připravujeme každý zápas, protože venkovní vstupy máme opravdu špatné. Musím poděkovat mužstvu, že i po tom rychlém gólu jsme se zvedli. Měli jsme penaltu, kterou jsme nedali, šli jsme sami na bránu Mingazovem, trefili jsme tyč. Už do té půli jsme měli být jednoznačně ve vyšším vedení. Jsem rád, že Bohemka neměla žádnou gólovou šanci, jestli se nepletu. Jsem rád, že i přes ty šance, které jsme nedali, jsme dvakrát skórovali. Ve druhém poločase jsme si to pohlídali. Dali jsme další dva krásné góly. Musím hráčům poděkovat za nasazení a vysoký presink, který jsme vydrželi hrát celý zápas, kdy jsme ani na chviličku nevypadli ze hry. Pro nás to jsou důležité tři body, ale jsou dvě kola do kola. Musíme ještě bodovat. Nemáme nic zachráněného. Tohle je takový krůček, který jsme si přáli, chtěli jsme ho udělat a on se povedl. Jsou před námi dva těžké zápasy a musíme v nich bodovat, abychom se zachránili," prohlásil trenér Příbrami Roman Nádvorník.



    Praha  14. května 2019




  FORTUNA:LIGA    ... třetí kolo nadstavby,  skupina o záchranu


Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:4 (1:2)

Branky: 2. Vaníček - 32. Mingazov, 44. Kingue, 50. Matoušek, 85. Polidar. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Šimáček. ŽK: Krch, Hůlka - Polidar. Diváci: 3055.
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka (74. F. Hašek), Krch, Pokorný - Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek - Reiter, Hilál (86. Záviška), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Soldát, Antwi - Mingazov (88. Jablonský), Kingue, Polidar (86. Kodr), Rezek - Matoušek (90. Skácel) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.
(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...